tiistai 12. heinäkuuta 2016

Tokoilua

Oltiin eilen Haavistolla tokoilemassa, kun saatiin kunnon häiriöö kun vieressä pyöri rallytokon koulutus ja ne sopivasti reenas putkee ja hyppyä. Oli tosi hienoo huomata että vieressä tekevät koirat ei häirinny Waudee millään tavalla vaan se keskitty ainoostaan mun kans tekemiseen.

Waudelle levitin viis kapulaa, ison merkin ja ruudun häiriöks, mutta eihän ne sitten töitä tehdessä häirinny, ei ees kapulat.
Unohdin että mun targetti tokokassista on jossain kateissa enkä huomannu ottaa kotoo targettia mukaan niin ruudun tekeminen oli vähän haasteellista. Tehtiin nyt sit niin että laitoin pallon sinne, että saan W:n meneen oikeeseen kohtaan eikä niin että menee haukkuun takamerkille...
Tehtiin paljon seuraamista ja koitan saada sen ymmärtään oikeen paikan kunnolla eikä niin että alottaa oikein ja sit hiukan edistää. Nyt teen niin että kun lähtee edistään lähden peruuttaan pitkän matkan ja saatan tehdä peruuttaessa myös käännöksen että joutuu oikeesti oleen skarppina. Tuleepa tässä samalla reenattua ylempien luokkien peruutusta =)

Tänään reenasin myös perusasentoo eli että oikeesti ahteri menee maahan kun stoppaan eikä niin että jää joko seisoon tai sitten niiaa sellaseen puolikyykkyyn vaan että pitää istua. Naksulla vahvistamalla aloin saamaan tän toimiin varsin hyvin, enkä anna sen tulla mitenkään helposti perusaentoon vaan pistän sen tekeen töitä jotta pääsee perusasentoon.

Tein alokkaan maahanmenon ja ei mitään ongelmaa maahanmenossa, jossa käytän nyt uutta käskyä jonka oon opettanu/vahvistanu lenkillä.

Testattiin tunnaria, mutta jotenkin koko pakka levis kun oltiin ulkona ja vieraassa paikassa. Meni taas siihen että nosteli mitä sattu eikä käyttäny nenää. Jos laitoin nameja kapuloiden sekaan haki vaan kaikki namit ei muuta. Sitten teki taas sitä vanhaa kun jännittää eli alko haukkuun ja meni vaan maahan. Nurmikolla sain onnistuun jotenkin, joten lopetin koko homman kesken kun ei siitä tullu mitään. Vahvistellaan taas kotona ja siirrytään ensin kotona nurmikolle ja siitä eteenpäin.

Ison merkin kierrossa kerää kierrokset ihan kaakkoon kentällä, joten tein ihan alusta eli otin koiran seisoon oikeelle puolen ja seistiin ihan lähellä merkkiä ja kädellä autan sitä kiertään ja siitä perusasentoon. Aloin saamaan sen pitään suun kiinni ja keskittyyn mitä tehdään eikä niin että ampuu sinne kun siltä tuntuu ja huutaa kun hyeena.

Trip pääsi myös reenaileen ja sen kanssa otin ison merkin kiertoo ja siitä seisominen ja istuminen. Istuminen vielä on vähän vaikee, mutta eipä sitä vauhdista oo pahemmin ees reenattu. Sitten reenattiin ruutuun lähetystä ja mulla oli merkkinä eteenmenossa matala merkki, jotta sille vähän hahmottuu minne sen haluan menevän. Ruutuun mennessä jäi etunauhalle seisoon siihen ruudun ulkopuolelle joten lopuks vahvistettin ruudun oikeeta paikkaa ja löytyhän se =)
Tein myös ruudun tyhjään lähetystä niin että vein merkin nurmikolle kauas ja lähettelin ja stoppailin sitä eri etäisyyksille ja toimi!

Wauden kanssa vielä tehtiin rallyn pujottelua ja spiraalia. Kun otin myös pyörähdystä niin kiihty ihan hirveesti, mun tarvii muistaa sen kans tosi rauhalliset käsimerkit, niillä homma rauhottu ja rupes näyttään jotenkin oikeelta =)

Tehtiin myös pari noutoo, mutta meno oli sen verran villiä, että tein niin koira perusasentoon ja heitin kapulan ja siitä lähdin seuruuttaan sitä seuraavalle kapulalle ja taas heitin sen ja seuraavalle. Tätä rinkiä tehtiin jonkin aikaa ja aina välillä koitti karata kapulalle mutta en antanu koskee yhteenkään vaan sen piti pysyä hallinnassa. Ja sitten seuruutin sitä niin että mulla oli kapulat molemmissa käsissä ja ne ei häirinny sitä mitenkään. Noudon nostoon tarvii Waudellekkin opettaa se kiertäminen, sillä käy sen verran ronskisti kiinni kapulaan, että jotain nätimpää tarvii rakentaa =)

Oli kyllä hauskaa taas pitkästä aikaa reenailla tätäkin vähän enemmän ja tätä tarvii nyt tehdä paljon enemmän sillä jos suunnitelmat totetuu niin tarvitaan vielä reilusti reeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti