lauantai 25. kesäkuuta 2016

SM-kisat Nastolassa

Viime viikonloppuna oli meidän kauden keskipiste eli sm-kisat Nastolassa, tutussa paikassa, sillä sielä on ennenkin ollut isoja kisoja.

Perjantaina lähdettiin ajeleen ja kauheessa sateessa saatiin ajaa, sillä välillä tuli niin paljon vettä että ei eteensä nähnyt. Mutta onneks perillä sää muuttu ja tuli oikeesti tosi lämmin ilta ja se oli hyvä että ei tarvinnu sateessa kisailla.
Perjantaina oli yks agirata Esa Muotkan tuomaroimana. Rata oli todella kiva, mutta en tiedä mikä mun tuli sillä kun hain koiran ja odottelin vuoroo niin mulle tuli tunne että en osaa rataa... Se ei ollu ees mikään kovin kiemurainen vaain ihan looginen, mutta niin vaan kävi että kun koiran kanssa lähdin radalle kuudennen esteen jälkeen tuli totaali unohdus. Siinä hetken katoin että minne pitäis mennä ja onneks oikee suunta löyty. Pituudelle oli vaan niin vähän vauhtia että Trip astu keskelle estettä ja siitä vitonen, vielä ite ryssin kepeille viennin joten 10 virhettä maalissa saldona. Ainoo mistä oon tyytyväinen että kämmin jälkeen sain rytmistä kiinni ja loppurata tota keppejä lukuunottamatta meni tosi hyvin.

Lauantaina olikin keli jotain muuta ja vettä tuli kun aisaa koko päivän. Oli vuorossa joukkuekisa, missä tuomarina oli Kari Jalonen, missä startattiin ekana meidän joukkueesta. Jostain syystä Trip otti hirveitä kierroksia lähtökarsinoissa odottelusta ja koitti joka ainoosta mun kropan liikkeestä karata radalle. On se nyt parina vuonna aiemminkin ollut noissa karsinoissa että ei uus juttu, mutta jostain syystä kierrokset nousi kaakkoon.
Puomilta saatiin ilmeisesti alastulo virhe ja sitten kun päästiin a:lle vauhdikkaan suoran jälkeen niin huomasin että se on sellasilla kierroksilla että oksat pois. Jäi kyylään alastuloo ihan tosissaan ja kun koitin toisella kädellä vähän sitä ns vetää niin rykäs vasemmalle olleeseen putkeen oikeella olevan hypyn sijaan... Sori meidän joukkue =)
Loppuradalla vielä mokaili renkaalla, eli meni välistä mitä en miesmuistiin muista sen tehneen! No tämmösillä höyryillä mentiin tää rata.

Sunnuntaina oli sitten karsinta maxien finaaliin ja hyppäri oli Jari Helinin käsialaa ja kun sitä katteli radan reunalta niin ei vaikuttanu kovin kivalta. Toki haastava tällä tasolla pitää radan ollakkin ja kun kuunteli kaikilta kolmelta radalta kuullutuksia niin nollilla ei tänävuonna kauheesti juhlita.
Kun pääsi käveleen rataa se tuntu kivalta ja sitten kun pääsi koiran kanssa radalle se oli oikeesti tosi kiva rata. Vaati ohjaajalta luottoo koiraan ja selkeetä ohjausta ja sitten vaan antaa mennä ja nauttia. Nyt otin karsinoissa koiran paremmin haltuun eli se oli käskyn alla kokoajan ja teki tottista mitä siinä karsinassa nyt mahtuu, sillä lähdettiin kolmantena meidän ryhmästä, onneks ei ollu niin pitkä odotus. Rata meni tosi hyvin ja Trip teki täysillä töitä mun kanssa ja kuunteli hyvin ohjausta. Harmillisesti tuli hiukan ohi viimesestä esteestä kun olin sijottunu liian reunaan ja en ymmärtäny että linja ajaa niin paljon yli että olisin ottanu kiinni tarkemmin. Korjasin tän kun en halunnu hylkyä kirjaan, joten nyt siinä on sitten virheitä 5 ja sijoitus 72/281. Monta suomen huippua jäi meidän taakse sillä eivät selvinneet radasta ja meidän sijotus painu noin huonoks kun Trip oli ehtiny pitkälle esteen taakse joten korjaukseen palo aikaa, mutta ennemmin tulos kun hylly.

Sitten iltapäivällä vaan nautin ja seurasin katsomosta kavereiden kanssa maxien finaaliradan joka olikin varsin kinkkinen heti alussa ja siihen kaatu monen rata. Hauskan radan englantilainen Lee Gibson rakentanu.

Nyt vaan keräileen tuloksia ens vuodelle ja sitten kohti Lappeenrantaa ainakin yhden koiran kanssa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti