torstai 14. heinäkuuta 2016

Keinua

Eilen reeneissä oli hyvä tilaisuus koittaa, mitä Waude sanoo kisakorkeudella olevasta keinusta, kun se ei ollu reeneissä radalla. Nurmikolla oli hyvä tehdä kun laitoin keinun vielä vähän kuoppaan ja lasku oli pehmeempi kun oli nurmi alla. Targetti taas sinne päähän ja menoks...
Ensimmäiset kerrat meni vähän koheltaen kun toki oli koiralle ylläri että onkin noin korkee ja putoominen oli paljon pidempi. Mutta vaikka lipsahti keinulta ei onneks mitenkään vaikuttanu koiraan ja lipsahdus tuli lopussa kun oli liikaa vauhtia.
Wauden kanssa oon tätä rakentanu niin että haluan että juoksee suoraa loppuun asti ja sinne jarru, koiran välttää tällä kyyläämistä ja himmaamista.

Hyvin pienen jarrun kautta koira alko huomaan miten homma tulee hoitaan ja teki hienoja toistoja!

Otettiin myös pientä ratareeniä, joten Trip teki vaan yhden reenin. Rata oli alusta varsin kinkkinen mutta hyvin Waude tuli ohjauksiin ja niisto-persjätöllä sai sen kääntyyn pennin päällä! Kepeille tultiin lujaa putkesta ja eka kerta meni tokaan väliin mutta sitten taas tuli järki käteen ja onnistu hienosti sisäänmeno ja sen jälkeen hyppy ja haltuunotto ja siitä hypylle, on mulla vaan taitava pieni 14kk koira.
Otettiin vielä rengas-takaaleikkaus hypylle-putki kohtaa ja takaaleikkauksia pitää nyt ottaa työnalle, sillä niitä ei oo tehty yhtään tarpeeks sillä ei ymmärrä miten pitäis mennä.
Jarikin totes että Waude on jo varsin taitava!

Tänään käytiin hallilla testaan a:ta juoksarina kun sielä on meidän uusi a ja vaikka eihän toi hallinpohja ilman mattoo oo mikään hyvä pohja, mutta aattelin nyt kuitenkin hyödyntää lähellä olevan harjotusmahdollisuuden. Laitoin maton sekä ylös- että alastuloon ja hitto miten hienosti oli ajatus eteen ja lelulle! Matalalla esteellä on ensin hyvä reenata sillä tulee osumat molempiin suuntiin todella hienosti, tästä pikkuhiljaa hinataan estettä ylöspäin ja luulen että tää kuvio voi toimia. Tarvittaessa opetan vielä targetilla stopit mutta mennään ensin juoksareilla.
Waudesta este oli niin kiva että sitä piti päästä juokseen ees taas ja oli pieni koira onnellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti