sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Vauhdikas viikonloppu

Viikonloppuna oli ohjelmaa molemmille päiville, lauantaina oli pentupäivät Somerolla ja sunnuntaina agikisat Raumalla.

Somerolle kokoontu hyvä määrä taas kasvatteja reenaileen paimennusta ja oli kiva nähdä uusiakin ihmisiä vaikka niiden kanssa ei tällä kertaa ihan hirveesti tullu juteltua, muutaman kanssa kylläkin.

Waude pääsi ensin hommiin, oltiin ns helpommilla lampailla jotta oli hallintaa lampaisiin ja nuoren koiran helpompi tehdä näillä hommia. Tehtiin perusjuttuja eli suuntia ja kuljetusta, nyt aloin kuitenkin vähän ottaan etäisyyttä välillä kaarelle lähetyksiin, että saa vähän jotain uutta haastetta. Hienosti Waude tekee hommia ja näkee että reenien väleissä se oikeesti työstää asioita, sillä nyt oli jo taas moni asia paljon helpompaa ja ehkä mäkin oon kehittyny enkä enää sähellä niin paljoo lähetyksissä vaan koitan olla mahdollisimman rauhallinen ja hillityllä äänellä =) Reenin lopuks Waude sai laittaa vielä lampaat häkkiin, sillä pellolle otettiin villimpiä lampaita niin nää pääsi lepään.

Tripin kanssa kävin toisella pellolla näillä ns villimmillä lampailla ja ne olikin oikeesti tosi liukkaita =) Ne ei tukeutunu ihmiseen vaan juoksi susta höökillä ohi ja samoin kun koira lähesty niitä niin ne otti jo jalat alleen. Ja kun koira tuli kaarella niiden sivulle ne jo alko ottaan jalkoja alle ja poistuun paikalta. Näillä sai hyvin reenattua ajon etäisyyttä, sillä niihin sai koira olla kyllä hyvän matkan päässä että rauhottuivat kulkeen järkevää vauhtia eivätkä vaan kaahanneet täysiä alta pois.
Ite tein sen virheen että reenasin vähän liian pitkään Tripin kanssa kun oli kuitenkin varsin kuuma ilma, mutta sitten jätin tähän yhteen reeniin, mutta kun tuli sellasia tilanteita että ei oikeen voinu keskenkään lähtee vaan saada homma korjattua. No oli eka kerta kun tein liian pitkään reeniä, mutta pitääpä taas laittaa itelle korvan taakse että itelle järki käteen =)

Waude pääsi ottaan meidän reenilampaat häkistä ulos toiseen reeniin, mutta se hassu jäi jotain huuhaileen sinne häkkiin mutta saatiin kuitenkin lampaat haltuun ja homma jatku. Tein samaa reeniä ja nyt vielä vähän pidemmillä etäisyyksillä hakuja ja jos lähti liian lujaa niin heti koira maahan ja uus lähetys, mutta saatiin onneks onnistuneitakin juttuja aikaseks. Tän koiran kanssa on hauska tehdä töitä kun sen näkee että sen ajattelu tuo sille kokoajan järkee tekemiseen ja kehittyy tän pohdintansa aikana kovasti.

Grillailtiin porukalla makkaraa reenien päätteeks ja Samuli kävi ystävällisesti keräämässä meille kirsikoita puusta ja niitä tulikin sitten syötyä ja kunnolla =) Vielä jäätiin hetkeks höpötteleen ihmisten kanssa ketä meitä jäi sinne lopuks ja sitten olikin aika suunnata nokka kohti Raumaa ja hotelli Kuntosumppua minne Silja oli meille varannu huoneen.

Sunnuntaina oli edessä kolme starttia aksaa Rauman Agipitsissä ja päivä alotettiin hyppärillä joka näytti varsin mielenkiintoselta, oli unkarilaisen Tamás Trájin käsialaa. Siinä keppien jälkeen kun tuli jyrkkä käännös kohti keppien alkua ja siinä jätin koiran selän taakse kun keskityin liikaa keppeihin ja koira livahti seläntakaa putkeen joten tulos hyl.

Toisena oli Marja Lahikaisen agirata ja se vaikutti varsin kivalta. Trip otti alussa päällejuoksussa riman alas ja sitten roiskas a:n alastulon ja palautin sen sinne ja tein uudestaan ja poistuin radalta.

Viimesenä oli unkarilaisen agirata ja se oli haastavan näkönen ja epäilin yhtä kohtaa että miten sinne ennätän sinne kahden suoran putken jälkeen, mutta kyllä sinne ehti =) Trip ei ottanut keinun alastuloo eikä taaskaan sitä hiton a:n alastuloo... Joten tuloksena 10vp ja sillä sijoitus 4/44. Ja jos haluaa jossitella niin meillä oli nopein aika tuloksen tehneistä eli oltais saatu se vika serti ja koira olis valio mutta se on vaan jos jos..... =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti