torstai 1. lokakuuta 2015

Pentupäivä ja paimennuskisat

Viime lauantaina pakattiin tavarat autoon ja suunnattiin Paraisille, missä oli pentupäivät, ekaa kertaa muualla kuin Woollandiassa. Meitä oli jälleen mukava määrä koolla ja uusia ihmisiä tuli tavattua.
Waude pääsi kans vähän pitään pässipoikia ja ne olikin erilaisia mitä pentu on nähny sillä olivat varsin liukkaita liikkeissään. Mutta hyvin pieni poika sai niitä pidettyä kunnes pässit tajus että se on narussa ja kun kaikki lähtee vähän eri suuntiin pääsevät nurkasta karkuun =)

Trip jostain syystä, en tiä oliko siitä kun oli outo paikka, niin otti hakukaaren päässä varsin sisälle ja alko haukkuun myös. Tätä ei oo esiintyny enää pitkään aikaan mutta ehkä sitten uus paikka ja vähän kapee pelto sai jännityksen ilmoille. Olin siinä mielessä tyhmä että en tästä heti kieltäny vaan annoin sen haukkua tai kun sille sano että nätisti ennenkö haukahti oli hiljaa, mutta jälkikäteen aateltuna tähän olis heti pitäny puuttua kunnolla.

Käytiin vielä isolla pellolla pyörittään kaikki uuhet jotka oli kisalampaina 2 ja 3 luokilla ja me opittiin Tripin kanssa paljon kun siirrettiin niitä varikolta tolpalle kaksin. Sillä nääkin oli tosi liukkaita mutta opetti paljon niiden liikuttaminen. Sillä en halunnu tehdä hakuja sillä tää kuljetus oli meille tosi hyvää oppia.

Ilta meni rattosasti sillä meitä jäi yöks varsin iso porukka kun oli kisat seuraavana päivänä. Elina oli tehnyt hyvää rosvopaistia kauriista illaks ja se kuten kaikki muukin ruoka oli erittäin hyvää! Ite olin fiksu ja pidin juomiset kurissa vaikka merenranta mökillä oli kauniit maisemat ja seurassa ei moitittavaa mutta kun tiesi että puoli seiskan aikaan on herätys.

Sunnuntaina aamupalan jälkeen alettiin rakentaan rata ykkösille loppuun sillä se luokka alotti ja sitten jatkettiin toisella pellolla muilla luokilla. Me starttattiin ihan ekaa kertaa ja oltiin 4. lähtölistalla. Hakukaaren päässä tuli taas haukku ja kun lähetin oikeelta missä Marika oli tolpalla niin ei meinannu ensin lähtee joten joudin käskeen maahan ettei leikkaa ja siitä uudestaan ja sitten meni päähän asti. Pisteitä saatiin 15/20. Nostosta saatiin pisteitä 7/10. Noston jälkeen lampaat lähti oikeelle mutta saatiin asiaa korjattua ja jouduttiin kiertään tolppa uudelleen sillä lampaat tuli väärältä puolen tolupaa,  kuljetus ohjaajalle 15/20. Ekalle portille reitti oli vähän haastava häkin edestä ja joudun käskee koiraa häkin takaa ettei lampaat ryykää varikolle ja tässä onnistuttiin. Ekalla portilla tuli paljon pyörimistä mutta päästiin läpi ja jatkoin poispäin ajolla toisenkin välin. Tokalla portilla lampaat teki poispäinkäännön ja tän jälkeen koitin viedä peruskuljetuksella mitä en olis saanu tehdä ja sitten lampaat vielä meni musta ohi... no ajo 7/30. Häkille sain homman taas rauhottuun ja saatiin lampaat kerralla häkkiin ja maltoin tosi rauhassa liikuttaa koiraa, hyvä mä! Pois otettiin ne häkistä niin että laitoin koiran häkin ulkopuolelle mua vastapäätä ja saatiin ne kerralla ulos.Pisteitä häkiltä 9/10. Pisteitä saatiin yhteensä 53 ja ilmeisesti ppr tän mukaisesti sillä saatiin hakupisteitä 37. Toki nää säännöt on mulle vielä oudot.

Kakkos ja kolmosluokissa oltiin poistovarikolla ja hyvää reeniä tää myös vaikka kun ekat lampaat saatiin varikolle loput juoksi sinne "ilmaseks" kun vaan tyrkkäs oikeeseen suuntaan. Kolmosluokassa puolessa välissä kuljetettiin lampaat takas lähtövarikolle ja päästiin reenaileen kuljetusta.
Kisat suju kaikkiaan mun mielestä hyvin ja reippaasti saatiin ykkösluokan jälkeen rakennettua rata ylemmille luokille. Hyvällä porukalla hommat sujuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti