sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Rallykisa

Lauantaina mentiin rallykisaan Tamskin uuteen halliin Niihamaan. Rallykisa pidettiin vanhalla matolla, mikä on tuotu Tamskin tallilta ja hallissa oli tokokoe samaan aikaan ja se oli uudella matolla.
Tuomarina kisassa oli Krista Karhu ja tää oli eka koe meille hänen tuomaroimana, kokeessa oli myös tuomariharjottelija jonka käsialaa rata oli. Se oli rakennettu osin aika ahtaaks, joten tehtävät seuras nopeesti toisiaan. Ensimmäisenä oli heti valkovuokko ja lähdöstä siihen ehti ottaan n 2-3 askelta kun jo piti suorittaa.

Radassa oli paljon puolenvaihtoja, sillä se oli kahden käännöksen kautta, jalan alta ja edestä. Hyppy suoritettiin oikeelta ja ekan kerran kun tää oli meillä kokeessa aikanaan niin Trip ei ihan ymmärtäny mitä tulee tehdä kun este tuli yllätyksenä, mutta nyt meni ihan hyvin.

Käytösruutu oli seisominen vasemmalla 3min, pakko myöntää että näitä seisomisia ei oo tullu reenattua tarpeeks. Ja vielä parina oli koirakko jolle ohjaaja kilju ja riekku niin kyllä oli tekemistä että sai koiran pidettyä seisomassa. Oli kai kääntynyt jossain kohtaa vähän vinoon ja liikutti pari kertaa etujalkoja joten näistä tuli vähennyksiä. Miten meille aina osuu pariks sellanen joka kiljuu ja metelöi koiralleen, olis nyt joskus joku rauhallinen niin sais koira olla rauhassa eikä niin että kiinnittää kovasti huomioo näihin riekkumisiin, no tietää mitä pitää käytösruudussa reenata.

Meidän pisteitä ei tullu taululle kun vasta viimesten joukossa vaikka suoritettiin ekana, syynä oli se että tuomari joutu tarksitaan meidän peruutusta kun pysäytin sen sinne päähän ja näin ei sais tehdä. Ensin saatiin siitä -10p mutta tarkistuksen jälkeen -3 joten lopputulos oli 83p ja sijoitus 3/11. Tässä kokeessa hyväksytyn tuloksen sai vain 5 koiraa 11 joten ei niitä tuloksia mestarissa ilmaseks saa vaikka rally on osan ihmisten mielestä pelkkää humputtelua. Osa koirakoista oli kyllä sellasia, että ihmettelen miten ne on päässy mestariin asti, sen verran surkeeta se tekeminen osalla on. Meillä oli nyt toinen kiinnitys koulariin ja vielä ei oo yhtään kiinnitystä valioon, mutta se onkin tiukka saada se mutta jossain kohtaa...

Wauden kanssa oon alkanu ottaan enemmän reeniä tottiksessa ja nyt tarvii oikeesti alkaa sitäkin reenaan enemmän, tuleehan se ens viikonloppuna jo 6kk, mutta toinen on saanu nauttia lapsuudestaan. Hyvin tekee töitä mutta kovasti joudutaan työstään äänen käyttöö ja sitä että saadaan käännökset oikeelle sujuun, jotenkin on vielä moinen kadoksissa, mutta kyllä se sieltä tulee kunhan vaan reenataan enemmän. Hyvin se alkaa pelittään vaikka on erilainen reenata kuin Trippiä, sillä on tässäkin suhteessa itsepäisempi.

1 kommentti:

  1. Ei tule ensimmäiseksi mieleen musta ja Milosta adjektiivit: kiljuva, riekkuva ja metelöivä. ;)

    VastaaPoista