sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Paimennus ja aksakisaa

Sunnuntaina 4.10 oli paimennuskisat Kiikalassa Nietosvaaran tilalla. Lampaat oli reilun kokosia texell mammoja jotka ei ollu mitenkään kilttejä koiralle. Tuomari oli irlannista, joten väriä päivään =)
Ensin ajettiin kakkosluokka joka oli täyteluokka, sillä kisat oli Sbackin mestaruudet. Lampaat oli oppinu missä on varikko joten olivat varsin kinkkisiä ykkösen koirille sillä veto varikolle oli kova ja kun olivat jo juosseet kakkosten koirien kanssa niin ei enää huvittanu juosta ykkösten koirien kanssa.
Me lähdettiin vasta luokan lopussa joten odottelua riitti ja oli vähän vaikee hahmottaa että missä vaiheessa pitäis olla odottamassa omaa vuoroo kun osalla suoritus loppu jo tuonnille tolpalle ja osa veivas rataa vaikka kuinka kauan, häkki oli varsinkin paikka jossa saatto mennä ihan hyvin 10-15min tai siltä se ainakin tuntu.
No meiltä loppu kans matka jo hyvin lyhyeen, ensin haussa lähetin vasemmalta ja jostain syystä Trip halus mennä oikeelle ihan kaaren lopussa, sain sen ensin stopattua mutta myöhässä ja kun käskytin vasemmalle niin se vaan paino oikeelta lampaiden taakse eli leikattiin kaari joten pisteitä 1/20. Nosto oli ollu tuomarin mieleen sillä siitä saatiin 8/10. Mutta meidän matka katkes tolpalle, sillä lampaat paino kohti varikkoo eli tolpalta vasemmalle ja kun koitin ajaa koiraa pidemmälle eteen että kääntäis ne niin ei vaan tullu tarpeeks syvälle. Sitten ne alko uhmaan koiraa ja junttaan jalkaa maahan ja Trip ei saanu tilannetta purettua niin lopetin siihen.
En sitten tienny että olisin voinu auttaa koiraa näissä kennelliiton kisoissa ja silti olisin saanu jatkaa, no ei siinä olis pisteillä juhlittu joten saatiin vaan kokemusta.

Matka oli aikas mielenkiintonen, sillä menomatkalla hajos pakoputki, mutta Pete kilttinä katto sitä mun kanssa kisojen jälkeen ja sano että se ei tipu vaan kestää kotiin asti. Ja onneks kesti, korjaamolla joutuvat tekeen melkein pari päivää sen kanssa töitä kun oli sen verran tiukassa paikassa.

Eilen lähdettiin aamulla Sallan kanssa Hyvinkäälle agilitykisoihin missä oli kolme rataa ja tuomarina Markku Kaukinen.
Pakko sanoo että radat oli varsin mielenkiintosia ja sielä oli oikeesti vaarallisia puomille vientejä molemmilla agiradoilla ja pohja oli todella liukas. Rimat kun oli muovia niin niihin riitti hännän kosketus ja ne oli maassa. Rimoja tuli todella paljon alas joka kertoo kyllä millanen pohja oli ja vielä enemmän radoista kertoo sen että makseissa agiradoilla tuli vaan yhdet nollat molemmilla ja hyppärillä tuli muutama enemmän. Muutenkin radat oli kauheeta vääntöö ja ehkä vähän tuomarin mielikuvitus oli köyhä sillä toka rata oli eka rata väärinpäin... Kauheeta vääntöö oli radat ei ollenkaan sellasia sujuvia, mitä mulle kerrottiin etukäteen Markun radoista.

Eka agirata meni meillä hylkyyn ja toiselta 20vp tais kaikki olla rimoja, en oo lappua kattonu. Hyppäri hyllytettiin lopussa mutta sieläkin tuli ainakin yks rima alas.
Eipä tarvi vieläkään juhlia valioo, saas nähdä millon se on mahdollista....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti