tiistai 27. toukokuuta 2014

Rallytokoilua

Oltiin toissaviikon sunnuntaina ensimmäistä kertaa seuran porukan kanssa reenaamassa rallytokoa. Ei olla koskaan Tripin kanssa lajia reenattu, mun ainoo kokemus tästä lajista on 2010 saksassa kum tein Vilin kanssa heidän ylimmän luokan rataa.

Meidän reeneissä tehtiin ensin alokasluokan rata ja vaikka meillä on vankka tokotausta niin tässäkin lajissa pitää oikeesti olla tosi tarkka ja tehdä rata mahdollisimman tarkasti läpi. Tripille suuri haaste oli ne kylttitelineet ja merkit joiden ympäri tehtiin spiraalia ja pujottelua. Ekan radan jälkeen oli hauska huomata että reeni otti koville sillä se joi reilusti vettä ja kieli roikku :)

Toka rata oli avoimen rata ja siinä tuli meille uusia liikkeitä ja oli varsin hauska opetella uusia juttuja.

Tän reenin jälkeen olin vähän tyhmä sillä koira oli tehny henkisesti kaks rankkaa reeniä eli kun joutu luopuun merkkitelineistä ja merkeistä,  niin aattelin tehdä sillä vielä pienen pk-seuruun ei siinä mitään mutta sitten otin muutaman hyppynoudon.  Ensin pari lautaa pois ja hyviä hyppyjä ja sitten yks lauta takas eli hyppy oli 90cm ja tässäkin siistit liikkeet.  Mutta kun laitoin viimesen paikalleen niin koira kolautti polvet aikalailla hyppyyn, tässä olintyhmä! Otin kaks lautaa pois ja tuli hieno nouto joten jäätävät bileet pystyyn ja homma seis. Jatkossa näin en saa tehdä vaan jos haluun tehdä estenoutoja teen ne ennen näitä reenejä! Ja tollon oli aikas lämmin.

Viime sunnuntaina oltiin taas rallyreeneissä ja tehtiin taas ensin alokasluokan rata. Ja tälläkertaa se oli pitkä ja haastava. Lisää haastavuutta hommaan tuo että koira pitää olla remmissä. Hyvin selvittiin hommasta ja hyvässä porukassa on kiva reenta sinänsä vaan harmi että meitä on reenaamassa vaan vanhoja tyyppejä, uusia ihmisiä ei näy.

Toinen rata oli taas avoimen rata ja se oli tosi haastava kun sisälsi paljon liikkeitä missä oli istumisia ja siitä liike ja istuminen. Tosi hienosti Trip selvis tästäkin.
Nyt tarvii ehkä kurkkia kisakalenteria jos kisattaisiin ihan uudessa lajissa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti