sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Jälkipellolla

Mentiin tänään pelolle jäljestään. En toki tiedä oliko se luvallista tuolla pellolla, mutta sitä ei oo vuosiin käytetty mihinkään joten aattelin ettei meidän kävely sitä pilaa, kuten ei muidenkaan edes hevosten. 


Laitoin Tripin kiinni puuhun kun tein jäljen. Se on niin hieno koira kun nätisti istu pellon reunassa seuraamassa mun jäljen tekoa. 
Jäljellä oli neljä kulmaa kaks molempiin suuntiin ja viis keppiä kun yks unohtu mun housunkaulukseen :) Lähtö oli tarkotus tehdä janalähtönä mutta pitkästä aikaa pellolla niin koira ei ollu ihan mukana mitä haluan. Vein sen lähelle jäljen lähtöö ja annoin sen nostaa sen siitä. Hiukan tökki lähtö mutta sitten kun jälki nousi homma alko pelittään. Ite en tietysi pellolla tienny missä on kulmat ja kepit sillä eipä niitä tonne merkkailla, kun ei ollu mitään keppejä ja parempi se on oppia lukeen koiraa millon on jäljellä ja millon jossain muualla. 


Kepit nousi hienosti vaikka ajottain tuntu että koira on vaan sunnuntai kävelyllä sillä pellolla pitää olla paljon tarkempi ote kuin mettässä. Mutta silti koira tiesi missä oli sillä keppejä nousi. Viimenen keppi jäi nostamatta kun meno oli sen verran vauhdikasta. 

Ennen jäljelle menoo tehtiin seuraamista, pk-seuruun täyskäännöstä ja tempon muutoksia. 
Jäljen jälkeen otettiin ekaa kertaa ulkona eteenmenoon maahanmeno yhdistettynä. Hienosti menee maahan mutta hitto meinaa ruveta ennakoimaan kun tietää että voin stopata. Joten stoppeja tosi vähän ainakin näin alkuun ja paljon suoraan palkalle juoksuja. Sitten leikittiin pellolla tosi paljon. 

Vietiin kamat autoon ja juomatauko ja sen jälkeen reilulle mettälenkille. Ihana lenkkeillä vaikka osa lenkistä oli pururadalla niin ketään muuta ei ollu liikenteessä. Keli oli hieno, välillä näky aurinko ja lämmintä riitti. 
Lenkin jälkeen otettiin vielä esineitä, oli kolme esinettä yks etunurkassa toinen keskellä ja kolmas takaosassa matkaa oli varmaan reilu 50m. Tein kaks settiä ja vietiin esineet yhdessä. Ja molemmin kerroin nousi kaikki esineet, ensin juoksi aina takarajalle mutta hienoo työskentelyä. Nyt oli niin paljon aktiviteettia että uni maistuu kotona, mutta ihania tämmöset vapaat ja nyt vaan lisää jälkee pellolla. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti