sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Jälki kutsui jälleenTänään mentiin ihan uuteen maastoon jäljestään. Jälki lähti janalta vasemmalle takarajalta ja sisälsi neljä kulmaa oikealle ja kuus keppiä. Paikka näytti olevan peurojen suosimaa aluetta sillä jälki meni kahden varsin tuoreen jätöskasan läpi. Jälkee tehdessä aattelin että mielenkiintoista nähdä miten reagoi papanoihin. Jälkeen sisälty jyrkähkö alamäki minne sijotin yhden kepin ja sittenwno läpi yhden ryteikön läpi ja tämmöstä ei oo ennemmin ollu. 

Sillä aikaa kun jälki vanheni ammuin Tripille kaks laukausta kun muistin ottaa starttarin mukaan. Ekan laukauksen jälkeen käänty taas mua kohti ja ammuin toisen niin että oli mua kohti. Eipä tuo tosta välitä kun on toiminu tolleen melkein  alusta asti. Ampumisen jälkeen leikittiin ja tehtiin seuraamisia ja kulmia, ihan kivaa työskentelyä. 

Kun lähdettiin jäljelle niin jostain syystä tänään jana oli tosi hankala. Tähän asti on lähteny janalta määrätietoisesti ja nostanu jäljen mutta nyt ei muka löytäny jälkee ja ajo takarajan yli. Otin sen pari kertaa takasin lähtöön ja sitten nosti ensin takajäljen ja kun sanoin vaan että takajälki niin koira teki täys käännöksen ja lähti jälkee oikeeseen suuntaan. Mistä ihmeestä se on oppinu mitä takajälki tarkottaa kun ei oo sitä koskaan ennen nostanu? On se fiksu. 

Itse jäljestys meni varsin mallikkaasti ja sain taas olla jarrumiehenä. Peuran pipanat ei kiinnostanu millään tavalla ja ajo jälkee niiden kohdalla ihan kuten missä muuallakin. Maasto on tosi kuivaa joten sekin tuo oman haasteen jäljestykseen. 

Kaikki kepit nousi varsin mallikaasti ja nyt Trip on kehittäny ilmaisuaan niin että menee jäljen suuntaisesti maahan ja nakkaa kepin ilmaan :) Nyt asia kehittyy siihen suuntaan miten sen haluaisin sen olevan sillä tahtoisin että ilmaisee kepit menemällä maahan mutta Trip on eka koira jonka oon antanu prosessoida tätä asiaa ite ja ei huonosti oo menny ollenkaan. 

Ryteikön läpi se meni kuin vanha tekijä, mä olin riippa perässä. Muutenkin sain olla varovainen jarrumiehenä sillä maasto oli varsin kivikkoista eli sammaleen alla oli paljon kiviä. 
Oon tosi tyytyväinen taas koiran työskentelyyn jäljellä ja hyvin se osaa ite nauttia palkasta aina kepeillä, varsin reteebä on aina ilmastuaan kepin. 


Jäljen jälkeen lähdettiin pitkälle lenkille ja maasto oli varsin kivikkoista kun poluilla on menny paljon enduropyöräilijöitä joten maasto oli täynnä railoja ja kivet oli noussu esiin. Keli oli mitä hienoin kun pärjäs ihan t-paidalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti