sunnuntai 3. marraskuuta 2013

TokoiluaIltasella oli taas kouluttajien reenit ja mentiin Tripin kanssa reenaan. Ensin tehtiin evl:n paikkamakuu ja halusin olla eka, sillä kahdessa viime kokeessa koira on noussu istuun muiden käskyistä. Makuu oli hieno mutta mun lähestyessä muutama tassun siirto. Mutta eipä tälläkertaa noussu muiden käskyistä!

Sitten liikkeissä alotettiin tunnarilla ja Riitta teki ensin ihan oman mielensä mukaan kuvion. Trip haki heti oman ja toi sen tosi nopeesti! Tähän en tietysti tyytyny vaan halusin että otetaan sellanen rivi mitä ollu parissa viime kokeessa. Ekassa vähän kokeili muutamaa väärää ei siis ottanu suuhun mutta kokeili niitä. Sitten toi kuitenkin oman. Toruin sitä moisesta käytöksestä kun toi oman. Otettiin uudestaan ja oman paikka vaihdettiin, nyt hienosti nosti heti oman eikä härkkiny vääriä. Riitta ei voinu uskoo että koiraa saatto torua siinä kohtaa kun sen tein ja että vielä tekee täysillä oman ja korjaa käytöstään. Mutta Tripille oon huomannu että tommonen toimii :)

Sitten ruutu niin että lähetys vasemmalle, ilman ongelmia hyvä merkki ja nopee hieno meno ruutuun ja nopee hyvä maahanmeno. Kävelyssä kun olin kääntäny selän ennakoi seuruuseen tuloo ja persus oli noussu. Koira uudestaan ruutuun ja kävelin kohti ja pois ja palasin palkkaan. Sitten lähdin uudestaan pois ja Sarin käskystä hyppelin ja pompin eteenpäin ja sivuttain yms :) palkkasin koiran ruutuun ja vapautus. Hyvin pelas tää juttu!

Saatiin tänään meidän uus ruotsalainen metallikapula ja otin sillä hyppynoutoo. Ekassa ahteri pysy suht hyvin maassa. Toisessa Riitta käskytti niin johan alko ennakointi. Riitta haki kapulan pois ja mä annoin koiralle palautteen. Uudestaan sama ja taas ennakoi nostelemalla persausta, annoin poskista ravistamalla vähän isomman palautteen mutta kapulaa ei haettu pois. Kun istuminen onnistu päästin koiran tekeen noudon ja sitten kunnon bileet pystyyn. 
Riitta ihmetteli että teen noudon suoraan oudolla kapulalla mutta näinhän se tulee kokeessakin. 
En tehny enää toista kierrosta kun tässä saatiin lopulta hyviä onnistumisia. Kerrankin maltoin olla ahmimatta mutta parempi lopettaa vähän liian aikasin kun joutu antaan palautetta niin koira saa pohtia asioita. 

Meidän uus kapula :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti