keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Agikisoja ja pentupäivät

Oltiin kisoissa Hyvinkäällä 10.11. tuomarina tuolloin toimi Anne Huittinen.

Radat oli tosi kivat ja sellaiset suoraviivaiset missä oli kuitenkin tekemistä.

Alotettiin hyppyradalla ja menikin kivasti, mutta en osannu ajatella että Trip saa niin paljon vauhtia, kun kepeiltä mentiin putkeen väärän pään ohi putkeen. Vauhtia olikin niin paljon että koira liukastu ennen putken päätä ja liuku mahallaan ohi putkesta. Siitä sitten saatiin 5vp ja muuta virhettä ei radalta tullutkaan, joten harmitti vietävästi toi liukastuminen.

 

Kaks muuta rataa oli agiratoja ja toisessa Trip tuli pituudelta pois ennen aikojaan joten hyl ja toisellakin radalla tapahtu kaikenlaista, joten nollista saatiin vaan haaveilla =)

 

Viime viikonloppuna lähdettiin Lietoon kisoihin, sielä oli neljä rataa. Tuomareina oli Eija Berglung ja Pertti Siimes. Radat oli kaikki kivoja ja vauhdikkaita. Ennen ekaa rataa lämmittelin ulkosalla ja sain Tripin tuleen keppien tokavikasta välistä ja tein sitten saman tyhmän mokan radalla ja sieltähän se tuli välistä, korjasin kepit alusta ja sitten seuraavan hypyn koira hyppäs vielä väärään suuntaan... joten hyl.

 

Seuraavalle radalle Marika ehti katsomoon ja sillä oli nuorisoo mukana eli Muikku ja Martta. Neidit oli hallilla kuin kotonaan eikä hälinä häirinnyt vaikka olivat ekaa kertaa agikisoissa. Muikku olis jollekkin kivalle ihmiselle hyvä harrastuskoira.

 

Eija oli tehny varsin lyhyen radan oliko 17 estettä ja varsin suoraviivainen hyppäri. Mä myöhästyin kakkosesteeltä lähdössä ja näin olleen persjättö seuraavalle putkelle myöhässä ja koira ajautu renkaasta vähän ohi, tästä 5vp. Lujaa mentiin koko rata ja vielä lopussa tuli yks poikittainen hyppy alas, mutta hienosti pelittää koira. Ihanneaika oli 39s ja meidän aika oli 29s ja risat...

 

Kolmas oli taas Siimeksen agirata ja nyt onnistuttiin oikeen kunnolla sillä rykästiin nolla ja oltiin tuloksissa 2. ja meidän eka LUVA! Etenemä oli jotain 4,7 m/s ja aika -10s ja rapiat. Hyvä me kuparinen meni rikki! 

Neljäs rata oli taas Berglundin agirata ja sekin oli varsin vauhdikas. Jätin kepeillä koiran selän taakse ja idiootti oletin että tulee liikkeen mukaan, kun en ajatellu rataan tutustumisessa että keppien viimenen väli syötti koiran suoraan puomille. Sinnehän Trip hienosti meni =) Loppurata oli hyvä yhtä poikittaisen riman tiputusta lukuunottamatta. Hyvä fiilis jäi kisoista, mutta tota poikittaista tarvii reenata.

 

Marikan perässä lähdettiinkin sitten niille iltaa viettään ja Kimmo oli tehny meille hyvää ruokaa. Ilta suju jutellessa ja glögiä, Tripin tarjoomaa kuoharia ja punaviiniä juodessa. Hyvässä seurassa aika kiitää =)

 

Sunnuntaina oli vuorossa pentupäivät ja Marika reenas ennen muiden tuloo Aaronin kanssa joten mekin otettiin kierros sisähallissa. Siitä onkin taas aikaa kun Trip on lampaille päässy, mutta oli siihen nähden kuitenkin varsin rauhallinen. Sille ei nyt anneta pahemmin käskyjä vaan saa ratkoo ite asiat ja pitää tasapainon lampaiden takana. Varsin onnistunut kierros sisähallissa.

 

Kun muut tuli paikalle niin Eino myrksystä huolimatta me mentiin urheesti pellolle reenaan. Vaatteita oli päällä enemmän kuin tarpeeks, mutta eipä ne likaa ollu.

Otettin isolla laumalla jälleen kuljetteluja pellolla niin että en anna käskyjä vaan käsimerkeillä ohjailin koiraa. Tehtiin pari kierrosta pellolla ja hyvin Trip pelitti.

 

Tän jälkeen siirryttiin sisälle syömään ja kaikkia herkkuja porukka toi tullessaa, kiitos niistä! Saatiin hieno paimennuskoulu pyyhe meidän BH-kokeesta ja näitä on kuulemma tarkoitus keräillä ensi vuoden aikana lisää =)

 

Syömisen jälkeen Tuulia Appelby tuli pitään luentoo koiran oppimisesta ja se pari tuntinen oli varsin mielenkiintoinen. Paljon tuli uutta asiaa ja sellasta ajatuksia herättävää. Tuulialla ja hänen miehellä on klinikka Somerolla ja auttavat paljon käytöshäiriöstä kärsiviä eläimiä.

Luennon jälkeen juttelin Tuulian kanssa Leon tilanteesta ja se oli todella silmiä aukasevaa ja ymmärrän nyt tota koiraa enemmän ja sen pahaa oloo. Voipi olla että tässä lähitulevaisuudessa joudun tekemään vaikean ratkaisun koiran etuuden nimissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti