maanantai 29. huhtikuuta 2013

Show koiria

Eilen Annen kanssa meillä oli sovittuna näyttelyreenit meidän "show koirien" kanssa eli Annella on käyttöluokassa esiintyvä mali ja mulla Trip... Olihan meillä mukana ihan kaks näyttelykoiraks ajateltavaa eli Annen ja Harrin mudit =)

Kaikista yllättävintä oli että näistä neljästä kaikista helpoin reenattava oli Annen pätkä eli kyllä malitkin osaa. Mudeista Pärrä oli helpompi, pikkusen seisomisen ja juoksemisen reeniä ja se on aikas valmis toukokouun koitokseen. Niitti sitten puolestaan vaatii eniten hommia, sillä se ei halunnu kauheesti seistä vaan meni maahan. Sen seisottaminen on aika haastavaa, sillä kun se jää ite seisoon niin se venyttää ittensä aika pitkäks ja sen jalkoja joutuu vähän asetteleen. Hauskan tästä tekee se, että se ei tykkää että Anne sitä asettelee mutta mä saan sen asetella, saa nähdä saanko sen näyttelyssä esitettäväks. Ravin kanssa saa tehdä kans vielä paljon hommia, sillä se tahtoo pommia ja loikkia kuten pienen mudin elämän tehtävä on =)

Trip osaa seistä varsin nätisti ja olin siitä yllättyny sillä oon reenannu sitä vaan muutaman kerran mettässä. En kuitenkaan voi kattoo miten sen jalat on, sillä se lähtee heti mun kropan liikkeeseen mukaan, joten tässä tarvii joka luottaa että se seisoo hyvin tai tarviin apuja kehän ulkopuolelta. Eilen passailtiin niin että pää on hyvässä linjassa kun pidän namikäden alhaalla niin sitten linja on hyvä.

Juoksemisessa saankin sitten laittaa itteeni peliin oikeen urakalla sillä Tripin askel on pitkä ja vetävä, joten saan laittaa töppöstä toisen eteen. Mutta kun saatiin sen pää kääntyyn eteen niin tuli hienoo juoksemista. 
Uudet reenit vedetään tässä vielä ellei vielä paritkin ennen tulevaa näyttelyä.

Tän jälkeen tein pari ruutua ja hassusti Trip halus mennä musta kattoen ruudun vasempaan sivuun, mutta pysy kuitenkin ruudun sisällä. Vauhti millä menee ruutuun on ihan mieletön, oon todella tyytyväinen sen vauhtiin kun vertaa Leon tahmailuun ruutuun menossa. Ekassa seuruuseen tulossa haukku ja meni yli musta joten homma uusiks ja nyt tuli nätti seuraamiseen tulo ilman meteliä.
Otin vielä ohjatun niin että merkille matkaa tuo kokeen 10m, merkki todella hyvä. Eka lähetys koiran oikeelle ja todella nätti nosto ja hieno palautus. Sitten kun palautin ton kapulan enkä koskenu muihin niin oli menossa sinne vaikka halusin sen vasemmalle. Parin korjauksen jälkeen lähti hienosti vasemmalle ja suht siisti nosto ja tästä annoinkin sitten lennossa pallon palkaks. Hyvä reeni tää pieni tokotus.

Pihassa tein tänään tunnaria, ensin kasojen kanssa ja sitten kasat levitettynä ensin pitkään suoraan riviin ja sitten tiiviiseen kellotauluun. Rivissä tuli yks väärän nosto ja muutama maistelu. Kellotaulu meni paremmin ja kaks viimestä oli jo hienoja eikä yhtään maisteltu muita kuin omaa, kyllä se tästä =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti