sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Yhteenvetoo viikosta

Sain tietää viime viikonloppuna että saatiin tokokokeeseen paikka 14.4 joten viikko reenailtiin tottista. Käden kanssa onkin vähän hankala nykyään aksailla kun välillä tuntee että tikit ottaa kiinni kipsiin ja tunne on aikas ilkee.

Tiistaina oltiin meidän seuran yhteisissä tottisreeneissä ja saatiin tosi hyvät reenit. Koira pelas varsin hyvin ja käytiin voittajan liikkeitä läpi.

Keskiviikkona tottisteltiin pikkusen peltolenkillä ja se oli hauskaa. Leo spurttaili pitkin peltoo ja me reenattiin.

Torstaina mentiin Lielahteen Citymarketin parkkihalliin reenaan vähän tottista. Otin ensin ruudun ja huomasin että Tripin on vähän vaikee hahmottaa ruutua kun ei oo nauhoja. Lattia oli vielä liukas ja keltaset merkit vähän hukku sinne vaaleeseen betoniin. Lähti ensin hakeen etukartioita merkkinä, mutta lopulta ymmärsi pointin.
Sitten istumista mikä on tökkiny ja nyt saatiin hyviä onnistumisia. Sekä seuraamista mikä toimi varsin hyvin.

Torstaina oli illalla Harrin reenit ja Harria arvelutti juoksuttaa mua tän käden kanssa ettei satu mitään, joten meidän reenit oli lyhyet. Ensin otetiin putki ja sitten kolme hyppyä mistä tokalle hypylle jarru ja jaakotus kolmannelle ja siitä puomin alla oleva putki - putki yhdistelmä. Hienosti Trip haki toisen putken suun vaikka se tuli pimeestä kulmasta. Mutta alueellisissa tuli jo huomattua että pimee kulma ei oo koiralle ongelma.
Sitten putki ja siihen putkijarru ja kaksi hyppyä u:n muotosena ja vielä putkeen. Hyvin oli koira lukenu ratapiirrustuksen kun lähti ite hakeen kepit jotka oikeesti olis ollu seuraava =)
Koitettiin tehdä sylkkäriä yhdelle hypylle mutta eihän siitä meinannu mitään tulla kun olis pitäny oikeeta rannetta taivuttaa että koira kääntyy oikein...sitten autettiin sitä pallolla.
Otettiin hyppy - pituus - hyppy niin että heitin ekalle hypylle ja sitten täysiä karkuun ja hienosti rimat pysy paikallaan!
Vielä loppuun yks hyppy takaakiertona ja vedätys muurille ja palikat pysy paikallaan vaikka muuri oli 65cm! Lopuks tehtiin vielä keppejä kohti seinää.

Leo reenas perjantaina ja hyvin reenaskin vaikka ohjaus ei oo parasta, se on niin kiltti. Tokan kierroksen lopetin ekan rundin jälkeen kun meni niin hyvin.

Sunnuntaina eli tänään oli sitten tokokokeen vuoro, tuomari Harri Laisi. Vasta kisakirjeessä oli maininta että parkkihallissa on myös mätsäri, tän jos olisin tienny en olis sinne koiraa ilmottanu.

Pisteet:

Paikkamakuu 10
Seuraaminen 8
Istuminen 0
Luoksetulo 0
Ruutu 9,5
Hyppynouto 6,5
Metallinouto 7
Tunnari 0
Kauko 8
Kokonaisvaikutus 7,5

Yht 176,5

Paikkamakuu oli loistava, ei menny ees lonkalle.
Seuraamisessa hidas oli todella pitkä ja siinä esiinty seilaamista.
Istumisessa jäi seisoon...
Luoksetulossa silmät jäi kiinni tolpan vieressä oleviin kapuloihin sillä hyppynouto oli ensin ja liikkuri vielä potkas kapuloita eli kiva merkki Tripille. Lähti liikkeelle vasta ehkä neljännestä käskystä ja maahanmenossa oli törkeetä ennakoinita.
Ruutu oli hieno! Ei mitään aikomustakaan jäädä etumerkille vaan suoraan keskelle ruutua ja hyvä pysähdys vaikka vähän liikku liukkaalla lattialla. Seuraamiseen tulo oli hyvä tolla pohjalla.
Metallissa sylkäs kapulan mun jalkojen eteen, mutta käskyllä nosti ja toi loppuun asti.
Tunnarissa, joka oli eka liike, meni niin vauhdilla kapuloille että osa siirty jarrutuksessa ja sitten nosti oman mutta maisto kahta muuta. Toi kuitenkin oman.
Kaukoissa meni vasta toisella kunnolla maahan, muuten ne oli tosi hienot ja koira pysy paikallaan.
Lopussa tuomari totes, että teknisesti koira osaa, mutta tänään oli liian iso häiriö.

Sielä siis mätsäriin tulleet koirat haukku tosi paljon ja sitten yhdessä Volvossa varashälytin huusi koko meidän kokeen ajan. En aina ees kuullu liikkurin käskyjä vaikka se oli tosi hyvä ja vei kokeen läpi hyvällä tempolla.


Video on tässä
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti