maanantai 29. huhtikuuta 2013

Aksaa ja aksaa


Lauantaina 20.4 ostin Terolta paikan Harrin reeneihin jotta saadaan lisää reeniä. Reenit oli jälleen haastavat ja siellä oli paljon varsin haastavia hyppykulmia. Trip tarvii vielä multa apuja kokoomiseen, mutta hienosti vastaa käskyyn millä se on opetettu kokomaan ittensä. Saatiin aikaseks varsin hyviä pätkiä ja Harrikin oli tyytyväinen meidän tekemiseen. Koskaanhan näistä reeneistä ei lähde takki auki paukutellen, mutta hyvällä mielellä on kuitenkin kiva lähtee kotiin. Kotiläksyks saatiin lisää keinureeniä, Trip jarruttaa jo akselin kohdalla joten lisää varmuutta tarvitaan.

Näiden reenien jälkeen lähdettiin porukoille Aitooseen, sielä ei olla oltukkaan sitten joulun jälkeen joten on jo tovi vierähtäny viimesestä käynnistä. Äiti halus meidät kylään vasta kun multa on kipsi pois, tokihan elämä sen poiston jälkeen on ollu helpompaa kun pääsee saunaan yms. Perjantaina poistettiin vielä pari viimeistä tikkiä, sillä tämä haava tehtiin jotta saatiin se pitkä metallipinna pois kädestä. Se ei vaan mienannu irrota sillä oli ilmeisesti kiva neljä viikkoo mun kanssa =) Mutta lopulta kun löyty tarpeeks isot pihdit niin pinna irtos. 
Aitoosta tultiin tiistaina kotiin.

Keskiviikkona ja torstaina pyörähdettiin hallilla keskittyen keinuun. Keskiviikkona laitoin sen remmiin pitkästä aikaa keinulla että saan annettua sille tukee paineen kautta ja samalla sain sitä "vedettyä" lähemmäks kontaktipintaa. Eli näytin sille samalla että sinne perille asti voi juosta eikä tarvi jäädä himmaileen puoleen väliin. Otettiin myös muita kontakteja aina sen mukaan mitä niitä oli kentällä valimiina. Tehtiin myös Harrin ehdottama keppi reeni eli laitoin u-putken ihan melkein kiinni keppien alotukseen, tällä testataaan osaako koira ihan oikeesti hakee alotuksen ja osaako oikeesti pujotella vai ei. Muutaman kerran nappas putken kun lähetin sitä kohti putkee jostain kolmannen kepin kohdalta kohti alotusta. Mutta sitten muutaman toiston jälkeen ymmärsi että mitä tässä haetaan ja sitten lopulta sai lähettää puolesta välistä keppejä kohti alotusta ja nappas kepit eikä välittäny putkesta ollenkaan. Kyllä mun pieni koiraa osaa pujotella ja hakee kepit vaikka mistä kulmasta vaikka kaikkee ärsykettä on edessä.Perjantaina oli Leon vuoro aksailla ja siitä on tullu kyllä varsin näppärä sillä tiukat käännökset on alkanu aukeen varsinkin nosto on sellanen ohjaus mihin vastaa todella hienosti ja kaarteen on ihan älyttömän pieniä! Hienosti muutenkin koira pelittää, mutta ainahan toi on aksassa ollu kuulolla. Kontaktit on alettu saamaan namilla hyvään kuosiin, saa nähdä pitääkö tää linja kisoissa... Toisessa radassa oli paikka japanilaiselle mutta enhän mä enää muistanu mun entistä suosikki ohjausta kun en oo sitä aikoihin tehny. Leon kanssa en oo paljoo persjättöjä harrastanu mutta kun Trip on tullu kuvioihin niin jostain syystä niitä oon alkanu käyttään. Japsi on kyllä sen verran hyvä ohjaus että tarvii opettaa se Tripillekkin.
Leo on ilmoitettu 11.5 ja 12.5 kisoihin, molempina päivinä kaks rataa. Leolla on nyt ollu reilun kahden kuukauden kisatauko sillä ollaan kisattu viimeks 2.3, tauon on saanu mun käden takia ja muutenkin tässä on ollu ihan hyvä sauma pitää taukoo. SM-kisat lähestyy ja sillä nyt alotetaan taas kisaaminen kunnolla, tiedän että ekoissa kisoissa on ilmeisesti korvat tukossa ja se painattaa omiaan, ja eka startti on vaan KV-kisa =) Hätäähän meillä ei oo SM-kisojen kanssa sillä nyt meillä on kasassa 18 nollaa joka sisältää 3 tuplaa, 1 triplan joten vaatimukset on komeesti kasassa.

Viime viikon lauantaina avautu paikka jälleen Harrin reeneihin ja Tripin kanssa tartuttiin toki tilaisuuteen, tää on kolmas reeni huhtikuussa. Kesäkuusta eteenpäin meille on varattu paikka ainakin joka toinen viikko, Harri ei muistanu ihan tarkkaan että joka toinen vai joka viikko =) Joka toista viikkoo pyysin, sillä sitten kun lasketaan alueellinen mukaan niin meillä on 3 ohjattua reeniä kuussa ja aina Harrille saa ostettua lisäreenejä.

Ensin testattiin keinua ja sanoin että ei juokse päähän asti ja mitä teki koira, hilpas suoraan sinne päähän =) Otettiin vielä vauhtia u-putkesta ja hienosti ilman jarrutusta koira suorittaa nyt keinun, matalana se sen tulee, mutta näin se näyttää tasapainottavan itteensä ja eipä toi haittaa kun ei turhaan jarruttele. Reeni on tuottanu tulosta.
Nyt oli varsin haastava välistäveto ja ensin sitä alettiin ottaa vetona ja vetäminenhän on aina se vaikeempi homma. Tätä sitten hinkattiin oikeen urakalla kun ei meinannu koira oikeen vetoon tulla mukaan. Yhdessä kohtaa Harri meni peittään toista hyppyä ja Trip ei voinu hypätä kun Harri oli "edessä" eli koiran tavote oli hypätä todella pitkälle. Lopulta hinkkaamisen jälkeen saatiin homma toimiin, mutta kyllä se vaati toistoja. Sitten oli putki puomin alla ja putkelta 90 asteen kurvi vasemmalle ja tänne muka suunnittelin persjättöö tai valssia mutta eipä tarvinnu ehtiä sinne ollenkaan, sillä kohta hoidettiin wiskileikkauksella sillä ei mitään jakoo ehtiä sinne. Reeni on tuottanu tulosta sillä nykyään wiskileikkaukset onnistuu Tripin kanssa.

Toisella rundilla sitten tehtiin samaa välistävetoo mutta työntämällä ja tässä mulle aiheutti ongelmaa oma ajotus siinä että koira työnnetään toisen hypyn taakse ja samalla pitäis olla jo valmiina tekeen persjättöö hypylle kohti putkee... Kyllähän tääkin saatiin toimiin kun aikamme reenattiin ja muistettiin ekalla hypyllä antaa jarru! Trip vastaa kyllä noihin jarrutuksiin ihan megahyvin ja se on hyvä niin koska niitä tullaan tarviin ja paljon!
Nää reenit oli kyllä vaikeet ja Teron kanssa puhuttiin että taas saa olla nöyränä lakki kourassa eikä todellakaan poistuta takki auki henkseleitä paukutellen vaan toivotaan että meidät vielä huolitaan reeneihin =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti