keskiviikko 8. elokuuta 2012

Tokoilua ja aksailua

Maanantaina ennen koulutustani otin Tripin kanssa vähän aksaa, kun aikaa oli sopivasti. Esteet oli minikorkeudessa. Uutena kokeiltiin pituutta, minimalli sekin, ja eipä tuo ainakaan tuossa pituudessa tuottanu ongelmaa pitkäsäärille pikku-ukolle. Otettiin rengasta yksinään, sekin oli mini-medi ja sitten otettiin renkaalta pituudelle. Muurikin oli minimalli joten sitä pompittiin osana rataa myös. Tehtiin yhdistelmää kolme hyppyä ja siitä putkeen, hyvin kesti Tripin pää eikä huutanu! Sitten toisessa suorassa oli kans kolme hyppyä ja putki ja siitä otettiin vielä takasin yhdelle hypylle ennen palkkaa, joten siis selvittiin viidestä esteestä =) Tehtiin myös putki, hyppy, muuri systeemiä. 
Toisena uutuutena Trip pääsi tutustuun pussiin, ensin se oli varsin jännä paikka, mutta kun Marko piti pussia auki, niin johan siitä saatto tulla läpi. Marko laski kangasta kertojen edetessä ja mentiin melkein "normi"pussi lopuks.

Koulutuksen jälkeen, tein Leolle ruudun ilman nauhoja ja vein lelun valmiiks ruutuun. Tehtiin ensin vähän kaukoja ja yhdellä ohjatun kapulalla oikeelle ja vasemmalle noutoja. Yhdessä noudossa melkein karkas ruutuun, kun ei tahtonu kuunnella, näemmä oon onnistunu rakentaan ruudusta varsin kivan jutun! Hyvä vaan sillä taas Leo on ilmottu voivoihin. 
Hetsasin Leo ruutuun taas käskyllä "missä ruutu" ja sinnehän se sinkas varsin mallikaasti ja suoraan! Hyvä tästä vielä tulee. 

Tripin kanssa tehtiin vähän jääviä, istumista ja maahanmenoo. Istumisessa tuppaa valuun maate, joten tätä tarvii jumpata. Maahanmeno on nopee ja suora! Otin Tripin kanssa kans leluruutua ja ensin oli irtoominen vähän hukassa, sillä ei oo taas tätä tehty ihan just. Mutta kyllä se kuitenkin hyvin lähti.

Keskiviikkona mentiin kentälle ja otin ekana tokohypyn ja siihen neljä lautaa. Tripille targetti ja sinne nami ja nyt irtos jo paremmin yhdellä käskyllä. Jätin sen joka kerta käskyllä seisoon ja toisinaan vapautin lelulle ja toisinaan vein liikkeen loppuun. Sitten tehtiin niin että targetilla ei ollu mitään ja vähän ihmetteli että se on tyhjä, mutta hieno hyppy ja pysähdys.
Otettiin myös seuraamista ja käännöksiä sekä eteentuloja. Ensin eteen lelun avulla ja sitten lelu seläntakana, tää rupee kans onnistuun pikkuhiljaa.

Leon kanssa otettiin hyppynoutoo ja jostain syystä paluuhypyllä otti pariin kertaan takavarpailla kosktuksen hyppyyn, sitten tehtiin niin monta kertaa että saatiin puhdas suoritus. Leon kanssa kaukoja, joissa ekassa seisomisessa koitti tulla eteenpäin. Lyhensin meidän välimatkaa ja palkkasin hyvästä ja paikallaan olevasta seisomisesta. Tehtiin seuraamisessa myös pysähdyksiä, sillä haluan välillä terävöittää Leon seuraamista.

Tripin kanssa otettiin myös aksaa, tein samanlaisen kuvion kun viimeks oli Peten reeneissä pentupäivillä. Hypyt oli 35-40cm, haluan niitä vähän nostaa, jotta Trip oppii kattoon jalkoihinsa. Ensin tehtiin rengasta harjotusrenkaalla ja se oli "välikorkeudessa" eli minin ja maksin välissä. Hienosti tekee rengasta, mutta yhtäaikanen liikkeelle lähtö on vielä liikaa sillä sillon kiertää esteen. Mutta saan olla joko renkaan edessä tai sivulla.

Hyppykuvioo tehtiin ja olipahan aluks varsin vauhdikasta, sillä kakkosen siivekkeeseen otti kosketusta kun käänty niin tiukasti vasemmalle. Kääntyypä ainakin =) Sitten välillä rimat sai kyytiä, sillä vauhtia oli liikaa ja ei nostellu jalkojaan. Pariin kertaan saatiin koko kuvio meneen täysin nappiin eli rimat ylhäällä ja koira kuulolla. Sitten tehtiin sitä vähän muunnellen toiseen suuntaan ja siinäkin saatiin hyviä onnistumisia. Laitoin nyt Tripin lähdössä maate, pysyy sielä paremmin kun se että makaa eteenpäin istuessaan, kokeillaan jos siitä tulee eka koira joka makaa lähdössä.

Leolle tehtiin ruutu ja jätin sen tyhjäks ja se oli vähän vinoneliö lähetyssuunnassa, pitäiskö käyttää nahoja =) Pari ekaa lähetystä se jostain syystä kiersi oikeella olevaa etumerkkiä, siinä oli joku kiva haju... Mutta hyvin kesti toistoja ja sitten kolmannella kerralla meni hienosti ruutuun ja sain tehtyä kokeenomaisen ruudun! Olin niin ylpee ja onnellinen pienestä mudista, että ei mitään määrää. Tein vielä Leolle jostain 25m palkkaruudun eli sielä oli lelu ja hyvin se näytti koiraa palkkaavan.
Tehtiin Leon kanssa myös kerran toi hyppykuvio esteillä ja sillä oli kivaa tehdä noin matalilla esteillä pieni reeni =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti