maanantai 20. elokuuta 2012

Aksaa ja kokeen omainen tokoreeni

Tänään Trip pääsi ensin tekee agia, kun edellinen ryhmä oli lopettanu reilusti etuajassa. Ajattelin ensin että miten haasteellinen tästä reenistä tulee, kun radalla oli yhdessä "kasassa" kolme putkee. Mutta mun pienestä on tullu niin pätevä, että se ei enää radan aikana karkaile putkeen vaan kuuntelee mitä siltä halutaan ja tekee sen mukaan - jes! Saatiin hyvää reeniä medi hypyillä yhdistettynä noihin putkiin, mukana esteissä oli mini muuri. Muutama rima tuli, mutta nyt sain kattoo asiasta peiliin, sillä varsin mallikkaasti koira nosti jalkojaan. Yks rima mikä tuli alas oli yhden harjotuksen viimenen ja syynä oli yllättäen oman liikkeen loppuminen...

Sitten koulutuksen päätteeks Noora suostu liikkuroimaan mulle alokasluokan Tripin kanssa. Kiitos Nooralle tästä!
Ensin otettiin ihan kokeenomaisesti kehään meno eli pieni tarkastus siinä. Paikkamakuussa kaverina oli italianvinttikoira Petteri ja Nina. Luoksepäästävyydessä Trip ei välitä kopeloimaan tulvasta tuomarista vaan antaa tehdä sen ihan hyvin, tää oli toka kerta =) Paikkamakuussa oli taas heti lonkalla, mutta lauantaina Marika sano, että siitä ei tässä vaiheessa kannata vielä niin välittää, sillä kuulemma muutama muukin bc on kasvuiässä maannu paikkamakuussa noin ja se on korjaantunu kun on tullu ikää ja kaikki kasvu loppunu. Muuten tosi rauhallinen makuu, mutta ihan lopussa vähän siirteli jalkojaan.

Remmiseuruu oli musta ihan ok, yhdessä "liike seis" kohdassa jäi vähän eteen minkä korjasin. Vapaana seuruu oli kans ok, pikkusen paino ja muutenkin oli tiiviimpää kuin remmissä, mutta sehän on normaalia. Ja oli tarkempi pysähdyksissä vapaana. Mä kuulemma vähän liiottelen kulmia ja stoppaan vähän liian nopeesti liike seis-kohdassa. Kuulemma Trip vähän keuli seuruussa, no kokemattomuutta, mutta muuten siistiä.

Maahan meno oli nopee ja siisti ja ylösnosto varsin hyvä. Samoin seisomisessa oli nopee ja suora pysähdys ja ei ennakoinu perusasentoo.
Luoksetulossa pysy istumassa koko mun etäisyyden oton ajan! JES tässä on ollu vähän sitä että on menny maahan, työ on tuottanu tulosta! Luoksetulo oli vähän hidas ja pieni vinous edessä. Siirtyminen sivulle hyvä. Vähän arpoo mun luoksetulo käskyä, nyt tarvii sitä hioo paremmaks.

Hypyssä käytin sille "hetsiä" seuraavaks hyppy ja koirahan oli varsin innokkaana menossa hypylle! Vaikka sanoin valmis ihan reilusti sanallisesti koira ei kuitenkaan lähteny sillä. Ekaa kertaa suoraan hyppy ilman targettia ja lähti hienosti ekalla käskyllä! Suora hyvä seisominen eikä ennakointia perusasenossa!
Hyvin Trip kesti palkattomuuden kokoajan, en oo vielä koskaan tehny näin pitkää pätkää ilman palkkaa, ennemmin on saanu paljon palkkaa. Hieno nähdä että kestää tän eikä ala keittään yli, ehkä uskaltaa harkita sitä koetta.... =)

Lopuks kokeilin vielä noutoo kun oli päivällä niin hieno, nopee meno kapulalle ja nyt vähän ihmetteli Nooraa joka kasas hyppyä ja sai vähän kannustaa sitä tuomaan. Otin vielä uudestaan ja vieläkin pientä ihmettelyä mutta parempi rauhallinen pito edessä ja kesti sitä pitkään. Tähän tarvitaan lisää häiriöö.
On mulla vaan magee pieni koira!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti