sunnuntai 12. elokuuta 2012

Reeniä, reeniä


Tänään suunnattiin taas seuran kentälle reenaan, vaikka tällä viikolla ollaan aika useena päivänä reenattukkin. Suunnitelmani oli, että reenaan mahdollisimman paljon loman aikana, sillä nyt pysytyy hyödyntään päivällä reeniaikaa.

Tänään suunnitelmana oli Tripin kanssa tehdä aksaa ja Leon kanssa ruutua ja vähän jotain muuta tottista. Ensimmäistä kertaa otin Tripille puomin alastulon maxipöydälle ja tehtiin ekaa kertaa alastuloja, tokihan se oli vähän ihmeissään, että mitä haluan ja välillä tuli alastulolle läpijuoksuja. Mutta jostain se on alotettava, harjotus A:lla osaa tehdä jo hienoja 2on2off - kontaktia. Tästä pikkuhiljaa, jotain laatikkoreeniä pitää varmaan tähän ottaa, jotta saa ton asennon vahvistettua.
Sitten rakensin Tripille sellaisen hyppykuvion, missä oli neljä hyppyä neliönä ja sitten toisessa päädyssä suora putki, onneks meidän seuralla on monen värisiä putkia niin saa reenattua eri värisiä putkia ja tänään päädyttiin mustaan putkeen. Oon todella tyytyväinen Trippiin, sillä kun rakensin rataa ja koirat hengaili kentällä, niin enää ei esiinny sellasta päätöntä putkeen rynnimistä vaan jopa peruuttaa putken päästä pois ja odottaa lupaa mennä putkeen! Kyllä tää homma jossain kohtaa haltuun saadaan =)

Tänään hypyt oli kaikki 40cm ja aluks oli vähän intoo kun tuli rimoja alas. Eka reeni oli putki-hyppy eli sain lähetettyä sen aika kaukaa putkeen ja sitten hypyn takaa otin koiran vastaan. Tätä molempiin suuntiin ja hyvin irtoo. Sitten seuraavana oli putki-hyppy-hyppy, vähän oli aluks vaikeuksia rimojen kanssa kun putken jälkeen oli kaareva linja ja pieni mies tuli aikas lujaa. Mutta toistojen kanssa rimat pysy hienosti paikallaan. Sitten tehtiin neljää hyppyä neliössä eli koiralle siitä tulee ympyrä ja kertaakaan ei ees koittanu karata putkeen vaikka se yhden hypyn jälkeen olis ollu otettavissa. Ja tätäkin molempiin suuntiin.
Yhdellä alotuksella Trip kolhas oikeeta etujalkaa siivekkeeseen, sen verran tiiviisti ottaa noita käännöksiä. Onneks siitä selvittiin yhdellä kijasulla ja hetkellisellä ontumisella. Tämän jälkeen reeni keveni ja otin tätä hyppyä pariin kertaan missä ittensä kolhas, ettei jää sille mielikuvaa päälle hyökkäävästä hypystä.Otin myös putken pimeeseen päähän lähetyksiä eli toisesta päästä putkee lähetys toiseen päähän, kun koira on mun oikeella puolella löysi putken pään hienosti piemeestä kulmasta, mutta jostain syystä kun on vasemmalla niin oli tosi vaikeeta löytää putken suu vaan aina kierty toiselle puolen putkee. Helpotin lähetystä niin alkohan se putki löytyyn vasemmaltakin, tähän tarvii kiinnittää huomioo.
Tyytyväinen reenaaja:
Leolla torstain kokeenomaisissa tokoreeneissä teki hankaluutta ruudun kanssa kun se oli ihan kehänauhan vieressä, joten tänään viritin pätkän kehänauhaa ruudun viereen ja otettiin helpotettuna lelulla ruutua. Ensin lähetys n. 10m ja hienosti lähti, sitten pidennettiin matkaa reiluun 20m ja lelu edelleen ruudussa. Ja hienosti meni, sitten kun lähetin tyhjään ruutuun niin ekalla kertaa vaati kolme käskyä että meni ruudun sisään... Sitten uudestaan ja jäi niin että varpaat tuli yli kehänauhasta, joten pieni kehuminen koira pois ruudusta. Kuitenkin sain aikaseks tyhjään ruutuun hyvän lähetyksen ja maahanmenon joten tein loppuun asti tän liikeen ja hienosti meni! Kerran piti käydä tarkistaan näiden hinkkausten aikana kehänauhaa.Leon kanssa otin kans puomin alastuloo ja Leo oli vähän hämillään, että mikä tää tämmönen pöytäviritys on =) Mutta saatiin hyviä toistoja.

Tripin kanssa reenattiin vielä istumista, kun ajoittan kun teen luoksetuloo istumisesta niin lysähtää maahan sillä välin kun etenen irti koirasta. Tänään ei tullu yhtään putoomista maahan, joten kun tätä vaan jumpataan niin saadaan sekin siihen kuntoon että uskalletaan kokeeseen =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti