sunnuntai 19. elokuuta 2012

Paimennusta ja agikisaa

Lauantaina oltiin Tripin kanssa paimentamassa aurinkoisissa Someron maisemissa, päästiin reenipäivään mukaan kun joku oli jääny pois Sabinan järkkäämältä päivältä. Olisin saanu paikan myös Leolle, mutta annoin sen Leon tyttärelle Kaislalle, kun Miia on halunnu paimennusta kokeilla.

Trip meni ekalla kierroksella häkkiin ja se oli varsin hyvä ratkasu, sillä on taas tauko paimennuksessa, ja ekana sälli säntäs häkkiin hajotti lauman ja puras yhtä lammasta. Siitä seurauksena Trip sai vähän aurauskepistä kyytiä ja homma palas takasin ruotuun ja saatiin hyviä lauman ympäripyörityksiä, maahanmenoja ja pientä kuljetusta.
Saatiin kuulla että seuraavaks päästään ekaa kertaa isolle pellolle ison lammaslauman kanssa, jännää! Meno lampaille on vähän liian kuumaa, kun aina ryntää laumaan, tähän tarvii alkaa nyt puuttuun. Tavotteena oli saada aikaan laajaa hakukaarta, no mä en yllättäen siinä ite heti onnistunu, joten Kimmo tuli vähän auttaan aurauskepillä, Trip vähän ihmetteli kun käskyttäjänä oli ekaa kertaa mies =) Ekat maahan menot vähän viivästy kun kummasteli Kimmoo, mutta kyllähän ne sieltä irtos. Sitten saatiin varsin hyviä ja pulleita kaaria aikaseks, kyllä näemmä geeneissä tulee noi laajat kaaret, ne oli kuten mamma Taimilla =) Aika hyvin sain lauman takana Tripin maahan ja tehtiin myös kuljetuksia, aluks oli vähän liikaa vauhtia, mutta sitten alko tuleen hyvää rytmiä ja Trip hakee ite maahan kun tulee liian lähelle lampaita.

Kolmannella kierroksella huomas, että vähän alko jo väsyyn pieni paimen olihan sillä taas uutta ajateltavaa. Hakukaarilla se ei oikeen halunnu pysähtyä tasapainoon vaan liuku yli ns uudelle kaarelle. Mä sitten tyhmänä huutelin sielä jotain huomio juttuja kun olis vaan pitäny pistää koiraa maahan... No onneks oli Marikan ja Kimmon tarkat silmät kattomassa touhua ja sain hyvää palautetta.
Kuulemma jos Trippiä pääsis tässä reenaan enemmän syksyn/talven/kevään aikana niin Kimmon mukaan ens kesänä haku 300m ei olis ongelma =) On mulla pätevä paimen!

Tänään sunnuntaina suunnattiin koko porukka Janakkalaan, sillä sielä oli edessä mulla ja Leolla kolme rataa agilityä. Tuomarina toimi Ritva Herrala. Kaks ekaa rataa oli agiratoja ja kolmas oli hyppäri.
Ekalle radalle lähdin niin, että varmistelen kontakteja, sillä niitä ei nyt kisoissa hypitä! Toki tähän varmisteluun palaa aikaa, mutta sitä tehdään nyt, sillä kontaktit on viime aikoina ollu liikaa hilkulla tai ei oo osunu. Radalta tuloksena nolla, mutta aika ei ollu mikään huikee -1,93, mutta sillä irtos sijoitus 4.

Tokalla radalla pidettiin taas kontakteista kiinni ja silti meno oli nyt vauhdikkaampaa ja aika oli jotain -3,45 ja sijoitus 8. Leo on kyllä hyvin kuulolla vaikka kierroksilla käykin, hyvä näin!

Hyppärille sitten saatettiin lähtee rennoin rantein, sillä ei tarvi varmistella kontakteja. Rata sisälsi varsin vauhdikkaita suoria, joten kyllä sielä sai tossua toisen eteen laittaa. Valitettavasti en ymmärtäny että toka vikaa rimaa olis pitäny varmistaa siihen tultiin u-putkelta ja se tuli alas... Tripla oli niin lähellä, aika tällä radalla oli jotain -3,53, siinä oli muutama putkiohjaus missä piti ottaa enemmän kuin tiukasti kiinni sillä vääräpää oli joko ihan lähellä oikeeta päätä tai paremmin tarjolla kuin suoritettava pää.
Varsin tyytävinen oon päivän tulokseen ja meidän toiseen tuplanollaan, enää ei montaa puutu ens kesän SM-kisoihin =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti