sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Hillittyä tottistelua

Meillä oli tarkotus mennä seuran kentälle Mutalaan ja reenata niin että Trip saa agiliitää ja Leo tottistelee, mutta onneks ennen himasta lähtöö kattoin kentän kalenteria ja sielähän oli pk-kokeet. Joten se siitä liitelystä ja tokohypyistä...
No ei tämmösistä masennuta vaan otettiin suunta toiseen paikkaan ja tein sitten molempien kanssa tottista. Heti alkuun Trip otti kiinni lelusta ja tässä on mitä siitä seuras


Verta tuli aikas "kivasti" sillä Trip raapas etuhampailla nahkaa aikas hyvin irti, onneks autossa oli paperia ja reenit jatku.
Seuraamisessa remmissä tehtiin käännöksiä ja juoksemista, ekassa juoksussa n. 5 askeleen jälkeen repes haukkuun ja tästä palautus maan pinnalle. Toisessa toistossa laukkas, mutta oli hiljaa, koitin saada sen ravaan, mutta hyvin meni näinkin.
Sitten tehtiin seuraaminen vapaana ja otin juoksua ja mentiin aika pitkä pätkä ja Trip oli täysin hiljaa! Ja tehtiin vielä siirtymä normiin vauhtiin ja se teki sen kuin konkari!

Koitin tehdä luoksetuloa niin että tulee eteen, mutta höpöhöpö siitä mitään tullu, lähti taittaan sivulle. Sitten hinkattiin pelkkiä eteentuloja ja jestas se oli vaikeeta, joutu kokoajan jalalla estään sitä kääntymästä sivulle ja sitten koira repes haukkuun, kun tehtävä oli sen mielestä liian vaikee. Sain sen namilla imutettua eteen ja sitten otin 4-5 askelta etäisyyttä ja samaa imutusta lelulla. Välillä lähti taittaa sivulle eikä tullu niin tiiviisti kun haluan, mutta tässä on hyvä alku.Leon kanssa seuraamisessa tein aika pitkän pätkän kävelyä ja juoksua sekä käännöksiä ja liike seis ja siitä siirtymä vasemmalle ja oikeelle sekä paikallaan känntymistä vasemmalle ja oikeelle. Varsin kivaa työskentelyä. Sitten voi luoksetulo ja seisomisessa otin askeleen eteen ja stoppi oli hyvä ja maahan meni kivasti, siitä palkka. Toisessa toistossa otin pidemmän matkan ja nyt stoppi vähän valu ja maahanmeno hyvä, siitä otin sivulle, ihan ok. 
Sitten otettiin kaukoja ja olipa maasta seisominen vaikeeta ilman että liikutaan..samoin tuskaa teetti seisomisesta maahanmeno ettei liikuta. Näitä sitten hinkattiin kunnes tulos tyydytti mua ja koira autoon.

Tripille otin riskillä ekaa kertaa tunnarin niin että ne on rivissä, ja eihän se pieni oikeen tienny mitä pitää tehdä, sillä maisteli vähän kaikkia, mutta toi kuitenkin oman! Toinen yritys ja se meni samoin, mutta oma tuli, tää on vielä liian vaikeeta. Sitten vaan heittelin sille omaa ja haki varsin reippaasti, mutta nyt kun oli vauhtia niin pureskeli kapulaa. Otin sille pakkopitoja ja niistähän pieni bc järkytty,eihän hänelle tehdä näin - jaa ei vai =) No niitä tehtiin muutama toisto. Sitten otin metallikapulan, mutta se on vielä liian paha pentuselle, tarvii vähän pehmentää keskiosaa. Otin sitten puisen 650g kapulan ja sen nouto oli varsin nopeeta ja hienoo. Tein myös niin että pidin pannasta kiinni koira istuen, heitin kapulan ja päästin noutoon ja toimi kuin häkä!

Leolle kolme metallinoutoa ja muuten hyviä, mutta palauksessa se taas jää eteen perusasentoon...
Sitten siirrytiin tunnariin ja sielä oli Tripin kuolaamat kapulat ns hajuttomina ja hienosti Leo nosteli omaa. Vaikka sekottelin kapuloita ja oma oli välillä tokana niin ei mitään ongelmaa! Onneks joku sentään toimii. 
Tän jälkeen oli hyvä lähtee lenkille aurinkoiseen metsään/hiekkakuopalle.


1 kommentti: