lauantai 9. kesäkuuta 2012

Agikisat ja reeni liitelyä

 Meillä on Leon kanssa tänä vuonna erilainen lähestyminen agilityn SM-kisoja kuin mitä oli viime vuonna. Viime vuonna pidettiin 2-3 viikon kisatauko ja koira oli sekä joukkue- että yksilöradalla täysin korvaton ja paukkas vääriin putkiin molemmilla radoilla. Tänä vuonna käymme kisoissa vielä viikkoa ennen kisoja ja samalla viikolla.
 Joten torstaina mentiin Takkujen iltakisoihin Hervantaan. Agiradalla tuli yksi rima alas ja lopussa pussin ohitus jota en enää korjannu vaan annoin koiran hypätä maaliin, joten siltä radalta hyl. Mutta meillä oli todella hyvät kontaktit, edellisenä perjantaina reeneissä jostain syystä Leo hyppäs aina ylösmenon yli. Tätä sitten vähän jännäsin kisoissa, mutta ihan suotta sillä se otti kontaktin täysin keskeltä. Tarvii vaan olla sen kanssa tarkka ja tarvittaessa rikkoa koiran rytmiä ennen puomia.
Hyppärille lähdettäessä, koira kävi varsin kuumana, sen haukusta kuuli että nyt mennään eikä meinata. Ja näinhän siinä sitten kävikin, saatiin varsin siisti 0vp ja etenemäkin oli 4,46, mutta kovassa seurassa tämä riitti sijoitukseen 7/35. Mutta näiden kisojen jälkeen jäi todella hyvä fiilis!

Perjantaina mentiin sitten reeneihin vai pitäiskö sanoo mättäjäisiin, sillä sielä oli 4-5 karkkipussia odottamassa ja mä vein vielä 32kpl pusuja meidän nollista mitä ollan tehty viimesissä kisoissa. Siinä sitä sitten mätettiin urakalla herkkuja ja välissä reenattin =) Leo toimi taas varsin hyvin ja Katilta saatiin kullan arvosia vinkkejä meidän käännöksiin. Ja meidän tarvii alottaa oikeen kunnon niistoreenit =)

Kun itellä oli ns. luppoaikaa otin Tripin ja päätin tehdä sen kanssa tottista. Oli vähän haastavat olosuhteet pienelle koiralle, sillä tehtiin tottista niin että molemmilla puolilla tehtiin agia. Todella hyvin pienen keskittyminen piti, pari kertaa vaan herpaantu kun joku huusi kimeellä äänellä "putkiputkiputki", mutta äkkiä kokos ittensä. Tehtiin seuraamista, täyskäännöksiä, kulmia ja jääviä. Tarvii jossain kohtaa jotakuta pyytää videoimaan meidän tottista.


1 kommentti: