torstai 24. joulukuuta 2015

Vuoden viimeiset kisat

kisattiin viime lauantaina agilityssä Hyvinkäällä Holintien hallissa. Tuomarina kaikilla radoilla oli Anne Savioja. Ohjelmassa oli kaksi agirataa ja hyppäri.

Ensimmäisellä radalla yks takaakierto lipes vippaukseks kun en ehtiny oikeelle paikalle keinulta ja tää meni pitkäks joten aikaa palo mutta saatiin se onnistuun. Sitten vaan toka vika rima tuli alas ja se oli radan ainoo virhe...

Toisella agiradalla päästiin kans hyvin vauhtiin ja koira pysy hyvin pystyssä pohjalla ei mitään ongelmia kun viimeks täälä liukasteli. Mutta sitten yks takaakierto minkä tein pakkovalssilla niin siinä jotenkin Trip nosti tosi huonosti takajalkoja ja rimahan siitä räpsähti ja tuloksena jälleen 5vp. Ja toki jos haluaa jossitella niin tällä radalla vauhti oli sellanen että oltu neljänsiä ja saatu se vika agiserti ja juhlittu valioo, mutta se on jossittelua... Nyt sitten Johanna sai joululahjaks yhden belginsä jälleen valioks, onnee heille!

Hyppäri oli hyvin tiiviiks rakennettu kuten kaikki radat, toisaalta se palveli sitä että ei päässy vauhti kiihtyyn joten sillä ei varmaan sellasia riman pudotuksia ja liukastumia nähty kun edellisellä kerralla kun oli tilaa luukuttaa. Meillä harmittavasti Trip hiukan liukastu ihan normi kaarevalla uralla ja siitä rima alas ja sen jälkeen ei ollu halunnu nostaa oikeeta takajalkaa kunnolla hyppyyn muurilla joten siitä palikat alas. Sitten kävi loppusuoralla niin että se ei halunnu enää hypätä yhtään hyppyä joten hylkyyn meni.

Hain Tripille arnika linimenttiä että saan sitä laittaa polveen jos siinä ongelmaa mutta ei onneks mitään näkyvää polvessa ollu ja liikku sileellä täysin puhtaasti. Toki kun maanantaina mentiin hallille tekeen jumppasarjaa niin ei halunnu hypätä yli 55cm estettä mutta taas tiistaina Harrin reeneissä hyppäs saman kokosia esteitä kuten normaalisti. Nyt tein myös Harrin reenien jälkeen että käsittelin molemmat polvet arnikalla ja näin aion tehdä ainakin jonkin aikaa vaikka mitään ongelmaa ei oo olemassa mutta kyllähän sitä hevostenkin jalat käsitellään rasituksen jälkeen linimentillä ja läpöpinteleillä niin miksi ei hoitais koiraa joka on urheilija?

Maanantaina tosiaan tehtiin jumppasarjaa molempien kanssa ja Waude hyppäs ekaa kertaa yhden hypyn 50cm korkeena ja kauniisti pieni taskuraketti liiti siitä yli ja sen jälkeen palautin viimesen hypyn takas 30cm mistä lähdettiin liikkeelle.

Tehtiin myös tottista molempien kanssa ja jestas meinas Wauden olla vaikee hypätä uuden mallista tokohyppyä aloluokan tyyliin.. no päästiin kuitenkin muutama kunnon toisto tekeen. Sekä seuruutin sitä pieniä pätkiä niin että lelu oli oikeessa kädessä ja ei sitä kuitenkaan saanu vaan ihan pelkkää namipalkkaa. Sen kanssa pitää noita häiriöitä alkaa ottaan oikeen urakalla sillä kyllä silmät killittää kiinni leluissa sen verran tiiviisti.

Tripin kanssa tehtiin erilaisia mestarin käännöksiä kyltin kanssa, että mä opin kattoon sitä käännöksen paikkaa ettei käy kun viime kokeessa että Trip potkasee kyltin nurin ja saadaan -3p. Toisissa käännöksissä se heittää takaosaa tosi pitkälle, joten tän takia tarvii osata löytää se oikee paikka missä takapuoli menee suorituspaikalle mutta ei kuitenkaan kaada kylttiä.
Tehtiin myös törpön kiertoo ja kun vieressä oli a-este niin ensin vaan tarjos alasmenoo kontaktille, kunnes ymmärsi että tarkotus on vaan kiertää törppö oikeen kautta. Hitsi tässä ollaan saatu palikat paikalleen sillä nyt pystyin koko hallin matkalta lähettää sen kiertoon ja kiersi oikeen kauttta hienosti! Nyt ei enää meinaa niin pahasti jäädä sinne merkille kun saa heti kovat kehut kun lakipisteen saavuttaa millä yllytän sitä tuleen sieltä pois eikä tekeen merkin paikkaa. Vaikka käsky on totaalisen eri niin tällä oikeelta kierrolla haluan myös vahvistaa sitä että kyseessä ei oo merkki vaan ihan muu tehtävä.

Keskiviikkona Waude pääsi tekeen muutamaa estettä agireeneihin ja sain ulkopuolisilta silmiltä hyvää ohjetta siihen että jos se ei meinaa pysyä lähdössä niin sille tehdään kunnolla selväks että sieltä ei oo mahkuja karata vaan odotetaan nätisti. Kun saatiin siinä kierrokset alas niin alko muurin palikat pysyyn paikalla. Sitten tehtiin takaakiertoo niin että lelu oli valmiina hyppysuunnassa ja mä en saanu auttaa koiraa hyppään takaakiertoo vaan sen piti ite tarjota sitä ja pienen tuumailun ja lelulle karkailuyrityksen kautta saatiin kuvio toimiin. Toisella kierroksella sille otettiin hyppy siitä liioteltu kulma eli että tulee ohjaukseen ja putki ja lelu asetettiin ensin ihan persiin taakse että ns häiritti koiraa ja sitten lopulta se oli sen edessä ja alkohan pieni paimen luopuun lelusta ja keskittyyn tekemiseen. Tämmöstä tarvitaan paljon lisää. Myöskin tehtiin vielä matalaa rengasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti