sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vuosi 2015 pakettiin

On ehkä aika koittaa summata vuotta 2015 sen osalta mitä meidän elämässä tapahtu. Trip onneks on ollu terveenä joten se ei ole rajoittanut meidän kisaamista vaan ollaan saatu tehdä täysillä kaikkee mitä ollaan haluttu. Koitetaan mennä hiukan lajeittain mitä oli ohjelmassa.

Agility:

Kisattiin tasasesti pitkin kautta ja vuoden aikana saatiin 15 nollaa kasaan, enempään mun pitäis pystyä, ja näihin sisälty yksi hyppärin voitto!! Toki voitto tuli sellaseen aikaan kesällä että ei voitu viimestä sertiä ottaa vastaan kun aika tuli täyteen vasta lokakuussa. Vuoden aikana saatiin toinen agiserti ja hyppyserti, agisertin osalta aika tuli valioitumiseen täyteen toukokuun lopussa, mutta eipä onnistuttu nappaan viimestä sertiä kuten ei hyppyvalion osaltakaan tässä onnistuttu, sen aika tuli täyteen lokakuun alussa. No jäipä saavutettavaa vuodelle 2016.

Kesällä päästiin starttaan Oulun SM-kisoissa ja mentiin paikalle jo niin että kisasin perjantaina yhden radan ja lauantaina joukkueessa sekä sunnuntaina yksilöissä. Joukkuekisassa valitettavasti meille tuli 10vp ja yksilöissä samoten joten finaaliin ei ollu asiaa, mutta nää oli toiset SM-kisat Tripin kanssa. Karsintoihin ei tänä vuonna ollu asiaa kun ei saatu voittoo kasaan, sillä meidän voitto tuli vasta loppukesästä.

Piirinmestikset meni ihan mönkään sillä Mujunen oli tehny sellasen agiradan että homma kaatu heti siihen. Joukkueradalla tehtiin nolla mutta muut teki virheitä joten oltiinko 4. sijalla.

Toko:

Tokossa koitettiin saada kasaan SM-kisoihin tarvittavat tulokset mutta ei saatu kuin yksi 1-tulos ja kaks olis pitäny olla, joten jäi sitten ne kinkerit väliin. Sääntömuutos tuli voimaan elokuussa mutta yhtään kisaa ei olla uusilla säännöillä kisattu sillä uudet liikkeet on vielä kesken, katotaan millon saadaan kasaan ei oo kiire.Rally:

Rallytokossa korkattiin kesällä mestari parin viikon reenin jälkeen ja hyvin meni sillä saatiin heti ekasta kokeesta ykköstulos ja suoraan kolmella kokeella koulari RTK4, joten ei huono.
Osallistuttiin myös piirinmestaruuksiin ja saatiin sekä henkilökohtaista että joukkuepronssia! Hävittiin henkilökohtanen hopee yhdellä pisteellä, joten tiukkaa oli kisa.

SM-kisoihin ei osallistuttu sillä oltiin samaan aikaan paimennuskisoissa, mutta ens vuonna aiotaan kyllä osallistua.Paimennus:

Ensimmäistä kertaa ikinä osallistuttiin paimennuksessa kisoihin ja ekat oli Elinan luona Paraisilla. Omaa oloo helpotti se että meillä oli edeltävänä päivänä pentupäivät Elinan luona ja päästiin testaileen pässejä jotka oli meillä kisakavereina ja vähän oppi miten niiden kanssa tulee toimia sillä oli varsin liukkaita mutta kivoja. Päivän aikana käytiin läpi myös kakkos ja kolmosluokan uuhet ja oli kiva päästä niitä viemään tolpalle Tripin kanssa niin ite sai taas paljon arvokasta kokemusta liukkaista lampaista.
Kisat meni kivasti vaikka vähän jännitti, Kimmo nauro kun oli tuomarina että odottelin tolpalla kuulemma hyvin jäykän näkösenä =) No kuinka ollakkaan saatiin ajettua rata läpi ja se ei ollu kyllä itsestään selvyys, sillä ei siihen kaikki pystyny. Olin ylpee kun ekalla portilla sähläsin tosi kauan ja kuitenkaan en menettäny hermojani vaan jaksoin yrittää ja lopulta saatiin homma liikkeelle. Tokan portin jälkeen tehtiin poispäin kääntö mistä Kimmo nauro että vain aksaaja voi tehdä noin... Mä luulin että saatiin PPR tästä kokeesta mutta ilmeisesti ei.. no uutta yritystä ens vuodelle.

Toiset kisat oli Kotikoskilla ja lampaat oli todella haastavia vielä kun kakkosluokka ajo samoilla lampailla ensin, niin lampaiden veto varikolle oli kova ja ne varsin nopeesti laitto vastaan koiralle ja polki jalkaa. Meillä haussa Trip leikkas joten pisteet oli siinä mutta koitettiin jatkaa mutta homma kaatu tolpan kiertoon, kun lampaat löi liinat kiinni ja alko uhitteleen koiralle niin päätin keskeyttää kun muutamasta yrityksestä huolimatta Trip ei uskaltanu niitä vastustaa.

Hyviä kokemuksia tuli paimennuksessa näiden kisojen kautta ja Kaislan kanssa tehtyjen reenien kautta sekä myös Somerolla olleiden pentupäivien kautta.Vuoteen toi uutta väriä se että Waude muutti meille agin SM-kisojen jälkeen eli Woollandian Wallander. Tämä varsin jämäkkä nuorimies on hyvä lisä meidän sakkiin. Mulla on vaan opettelemista sen kanssa sillä luonnetta löytyy eikä ole yhtään niin nöyrä kuin Trip vaan pistää kyllä hanttiin jos haluaa. Sille pitää kertoa asioita vähän napakammin jos meinaa ottaa erivapauksia, Tripille kun riittää yskäsy niin Waude tarvii kolme-neljä kunnon kieltoo ennenkö uskoo =) Waude on saanu olla pienenä varsin luomuna ja kunnollinen koulutus on alotettu vasta myöhemmällä iällä joten kiirettä ei pidetä.

Waudelle tuli kesällä outo mätäpaise leukaan jonka kaverini huomas ja siitä jouduttiin käymään Anidentissa Veikkolassa ja sielä ei spesialistit tienny mikä moinen on ja epäiltiin tulehdusta tai syöpää. Koepalat lähettiin patologeille Englantiin ja sielä 10 patologia tutki koepalat mutta hekään ei osanneet sanoa mikä tulehdus se oli ja mistä tullut. Se vahvistettiin että syöpä se ei ole. Waude söi kuus viikkoo kovia antibiootteja ja kaks kertaa käytiin Oivassa jälkitarksissa ja viimesellä kerralla tulehdus oli hävinny kokoaan ja kaikki hampaat säästy ja muutenkin ei mitään puolieroa jäänyt terveeseen puoleen. Outo oli koko juttu, mutta pääasia että koira voi hyvin.

Tässä kuvat mitkä Anidentissä otettiin:

Ihan vuoden lopulla Trip sai jonkin oudon mahapöpön, jonka takia jouduttiin meneen lääkäriin vielä ennen vuoden vaihdetta. Maha kuvattiin ja sielä oli kaasua, mutta ei mitenkään huolestuttavissa määrin mutta selkeesti kyllä ja tokihan se mahan äänet kerto että kaasua on suolistossa. Trip sai maha-antibiootin ja maitohappobakteereja. Myös otettiin perusverikokeet ja haimakoe sillä se saattaa aiheuttaa yhtäkkisiä kovia mahakipuja. Pelotti että jos haima on paukahtanu niin mitäs sitte, mutta onneks sitä ei tarvi miettiä sillä haima on täysin terve! Sain kehotuksen madotta Trip, mitä oon kyllä suunnitellu mutta jäänyt tekemättä, mutta nyt se tarvii tehdä.


2 kommenttia:

  1. Se Elinan luona järjestetty paimennuskisa oli SPKY,n alainen(ei kennelliitto), ja SPKY,n puolella on perusradat erillisinä tapahtumia.(2 tuomaria arvioi perusradan).Kennelliiton kisoissa PPR1 tunnuksen saa 1- luokasta jos saa yli 50p( joista haun pisteet yli 25)

    VastaaPoista
  2. Mun kannattais kattoo muitakin sääntöjä kun Kennelliiton mitä löysin tai ylipäätään paremmin sääntöjä :) Kiitos tarkennuksesta.

    VastaaPoista