maanantai 20. huhtikuuta 2015

Tokokoe ja Oilin koulutus

Sunnuntaina lähdettiin aikasin aamulla Noormarkkuun, sillä edessä oli tokokoe. Tuomarina kokeessa oli Jaana Tala. 

Yllättäen me oltiin taas ekana kuten edellisessäkin kokeessa, kaikkiaan meitä oli vaan neljä evl:ssä. 

Istuminen 9 oli haistanu maata ja siirsi etujalkaa pariin kertaan

Makuu 8 hidas maahanmeno ja jotain muutakin oli tapahtunu mutten muista mitä

Seuruu 6,5 taas oli kyttäysmoodissa osan kaaviosta ja hiukan pientä ääntelyä

Z 6 istuminen jäi seisomiseks, seuruu oli musta ok tuomarista ilmeisesti ei

Luoksetulo 9 hiukan liikku matalana mutta tosi hyvä muuten

Ruutu 0 alkoivat laittaan ruudun merkkejä vasta kun oltiin alotuksessa. Ei menny merkille vaan koitti oikasta ruutuun, korjas hyvin mutta sen jälkeen ei enää löytäny ruutuun ennenkö tyyliin 5 käskyllä!?!?!?

Ohjattu 6 lähti TAAS keskimmäiselle vaikka tästä ei mitään oiretta lauantain reenissä, otti jopa suuhun mutta kahdella käskyllä korjaus ja toi oikeen puolen kapulan kuten pitikin

Hyppy 9 ei huomautettavaa 

Tunnari 9 meni omalle tarkisti naapurin ja toi heti oman, pieni otteen korjaus tuodessa 

Kaukot 8 mun mielestä tosi hyvät ja napakat, en tiedä miksi näin iso vähennys

Yhteensä vaan hikinen 220,5 eli kolmostulos, eipä lämmitä mieltä vaikka tuomarin mukaan pitäis olla kuulemma tyytyväinen että saa tuloksen - paskat sanon mä!

Kokeesta tultiin käymään äkkiä kotona ja sitten suunta meidän kentälle Mutalaan missä oli Oili Huotarin tokokoulutus. Epäonnistuneen kokeen jälkeen ei kiinnostanu mennä sinne ollenkaan mutta onneks lähdin. 

Reenin alle otettiin silmänkäyttö ja Oili käski tehdä ohjatun ja tässäkin lähti keskimmäiselle!! Perkule mistä toi on tullu?? Oili sano että on ohjatussakin kii kapuloissa kun menee liian matalana merkille. Alotettiin poistaan silmää ja tehtiin niin että koiraa käskettiin tuleen sivulle kapulan ohi ja tekeen kaukoja kapulan toisella puolen. Kovasti pieni koira joutu tekeen aivotyötä näiden harjoitusten kanssa. 

Toisessa setissä jatkettiin ja koiraa laitettiin merkille niin että Oili heitteli kapulaa merkille koiran mennessä sinne. Oili meni merkin eteen ja koira merkille ja joutu sielä tekeen kaukoja ja oli aika paha kun ei meinannu nähdä mua ja sieltä sivulle tulo. 

Sitten koira oli sivulla ja Oili tuli heitteleen kapulaa ja jos käänsi päätä tai silmiä niin Trippiä kiellettiin asiasta. Sitten se käskytti sitä ja taas kiellettiin kun lankes Oilin käskytyksiin. Hyvin kestää kieltämistä eikä yhtään ota itteensä. 
Seuraamisessa kapuloiden keskellä pidettiin tiukasti kiinni että kontakti pitää säilyä jos ei niin kiellettiin väärästä ja liike seis. 
Vaikka tää on taas noussu aika ongelmaks niin Oili sano että ei oo toivoton mutta vaatii paljon työtä. Ja toki nyt työtä tehdään olan takaa että voidaan näyttää että kyllä silmää käyttävästä koirasta saadaan hyvä :) 
Kapuloita pidetään nyt sisällä lattialla ja niihin ei saa koskee ja reenaan myös niin että tiputtelen kapulaa ja silmäkään ei saa kääntyä. Totutetaan koiraa nyt siihen että mun kanssa tapahtuu kaikki kiva ja yhtään ei tuijotella ja kapuloihin saa koskee vasta kun siihen on mun lupa, mutta kapulat ei oo juttu vaan se että tekee noudon mulle ja siitä tulee palkka. 

Hyvä tästä tulee kun nyt tää asia taas nostetaan oikeesti tapetille ja hoidetaan homma kuntoon. Toki tätä joutuu työstään varmaan aina mutta nyt tehdään asia vahvaks, täähän olis pitäny tehdä jo aluks mutta kun ei ennen oo ollu silmää käyttävää koiraa niin ei kaikkee tiedä alussa että mitä pitäis tehdä. Mutta onneks tää ei oo vieläkään mahdotonta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti