maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen tapahtumia

Lauantaina aamusta lähdettiin Lietoon sillä tiedossa oli neljä rataa agilityä. Kisat alko jo kymmeneltä aamulla ja loppu seittemän aikaan illalla, joten varsin pitkä päivä oli edessä. Onneks Tsaun halli on nykyään lämmin, sillä sielä välillä tuli odottelua vähän enemmänkin luokkien välissä niin eipä tarvinnu palella ja uudella parvella oli riittävästi istumapaikkoja.

Ensimmäisen agiradan tuomaroi Petteri Kerminen ja radan profiili oli tosi kiva. Me vaan langettiin samaan ansaan kun niin moni muukin eli A:n jälkeen oli vinossa oikeella hyppy mitä ei pitäny mennä vaan hyppy joka oli hiukan vasemmalla puolen. Mulla oli ilmeisesti käsi hiukan auki ja vilkasin miten otti kontaktin niin sinne väärällehän se pelmahti =) Tosi hyvä rata siitä eteenpäin ja olin tyytyväinen mun omaan fiilikseen mikä radalla oli.

Toisen ja kolmannen radan tuomaroi Timo Teileri ja hänellä oli enemmän kuin outo linja tuomaroinnissa. Mitään virheitä ei tullu törkeistä lentokeinuista, ottamatta jääneistä kontakteista (vaikka puomilla oli sähköset kontaktit), koiran työntämisestä hypyn oikeelle puolelle yms. Joten nollia tuli koirakoille joille se ei aina kuulunu, mutta tämmönen linjaus oli hänellä käytössä.

Timon ekan agiradan profiili oli sen verran hämärä että arvasin heti että siitä selvitä ehjin nahoin ja eihän sitten selvitty eli hyl tuli siitä. Trip jäi pyöriin ekan u-putken keskelle varmaan melkein 10 sekunniks ja yleisö nauro hillittömästä ja ei vois uskoo, mutta tästä ei Timo antanu yhtään virhettä!! Mielenkiintonen arvostelu.

Toinen agirata oli paljon suorempi ja siitä sitten nollia tulikin reilu määrä. Mekin onnistuttiin tällä radalla ja saatiin nolla, vaikka jouduin soveltaan lennosta pari ohjausta kun ei mennykkään ihan kuten olin suunnitellu. Trip teki aivan mielettömät kontaktit A:lle kahdella ekalla radalla mutta ilmeisesti kolmannella alko oleen jo sitten niin että ei niin hyvä tullukkaan ja tähän vielä tein aika kovan jarrutuksen joten se saatto olla syynä. No soveltaenkin saatiin onnistunut suoritus vaikka toki nää sovelluksen hiukan hidasti meidän menoo. Hävittiin reilu 4 sekkaa voittajalle ja sijotus oli 15/61 eli tosi pienillä eroilla oli paljon porukkaa.

Viimesenä oli Hilpi Yli-Jaskarin hyppärin ja Sarkku sano jo aamulla hyvin, että kuka on kussu Hilpin aamumuroihin, sillä sen radat oli ihan tökeröitä, sillä on yleensä aina kivoja ratoja mutta ei tänään. Alku oli hyppy-pituus ja edessä hyppy mitä ei otettu vaan 90 asteen käännös oikeelle kepeille. Tähän alkuun hän totes puhuttelussa, että älkää tehkö samanlaisia suisidaalisia ratkasuja kun minit ja medit, mutta ei kuitenkaan kertonu mitä siihen halus tehtävän?? Mä otin alun niin että jäin noin puoleen väliin pituutta ja otin siitä sylkkärillä kepeille ja toimi todella hyvin. Mutta sitten ekan suoran päässä olevalle u-putkelle otin askeleen liian vähän kun olin varma että koira on sen lukinnu, mutta eipä ollukkaan vaan nappas väärän pään. No siihen kaatu meidän tupla, koira muutenkin tuntu vähän väsähtäneeltä jo tällä radalla joten seuraavien virheiden jälkeen lähdettiin pois menemättä rataa loppuun.

Kisojen jälkeen suunnattiin Somerolle Kimmolle ja Marikalle ja Virpikin oli sielä joten kiva ilta oli tiedossa. Kimmo oli taas tehny hyvää ruokaa illaks joten kyllä siinä kelpas istua iltaa. Trip leikki ihan hirmusen paljon pikkupoika Rundin kanssa, niillä kyllä kemiat synkkas. Rundi vaan koitti aina välillä syödä myös mun varpaat tai housut =)

Sunnuntai aamuna olikin tiedossa paimennusta, sillä otettiin osaa ratakurssille, että katotaan meidän hakukaaria. Aamuun kuulu aamupalaa ja teoriaa, mikä oli hyvä kuunnella, sillä sai taas hyvää tietoo kisaradan suorittamisesta.
Sitten siirrytiin pellolle ja kun vein koiraa pellolle sen tunsi miten täpinöissään se oli, ihme ettei eka haku lähteny häntä kaarella ja huutaen. Menin auttaan haun puoleen väliin ja Trip teki vähän liian tiukkaa kaarta loppuun. Otettiin uudestaan ja jälleen lopussa hiukan tiukka, mutta lopulta saatiin hyvä kaari. Sitten ryssin tolpan kierron joten tehtiin se sekä vasemmalta että oikeelta =) Poispäin ajo oli vallan kiva, teki sitä sen koko 100m ja ei oo vielä tehny näin pitkää pätkää. Toinen kuljetus oli vähän seka-ajoo sillä en ollu edessä enkä takana vaan siinä välissä. Tokan portin jälkeen lampaat meinas karata häkillä olevien luo, mutta onneks Tripillä on nopeet jalat niin se pelasti tilanteen ja haki lampaat mulle takas.

Tehtiin Virpin valvovan silmän alla häkitystä se tuli meille tuplana eli ensin otettiin elukat häkistä ulos ja pieni kuljetus ulkopuolella ja sitten häkitys sisään. Saatiin se tehtyä mutta mun tarvii vaan rauhottua. Ekassa ulosotossa yks pässi vähän pukkas Trippiä niin häkityksen jälkeen haettiin sille itseluottamusta häkissä kun pyöritteli pässejä ja teki väliin menoja.

Sitten pääsin vielä nauttiin Kimmon hyvästä ruuasta ja istuttiin hetki ennen matkaa takaisin Lietoon, sillä edessä olis kolme rataa aksaa. Tuomarina ATT:lla oli Sari Mikkilä ja sillä on yleensä aina kivoja ratoja ja varsin kivoja oli tänäänkin.
Ekalla agiradalla Trip meinas mennä kolmannen hypyn ohi ja sain pelastettua tilanteen mutta ohjaus neloselle oli jotain ihan muuta kuin suunnittelin, no tilanne pelastettu ja tää rata nollalla maaliin, sijotus 7/49. Toisena oli kans agirata ja toki nyt oli ajatuksissa että se tupla vois tulla tästä mutta sain sen pois päästäni. Moni koira lähti kolmanneks viimesen esteen jälkeen väärälle esteelle ja tätä mäkin varmistelin ja otin liikaa kiinni koiraa ja se kiltisti totteli eikä hypänny hyppyä, kun jäi siihen eteen seisoon ja siitä yli niin tästä sitten tuli kielto joten siihen lirahti taas se tupla....

Vikana oli hyppäri ja koirasta huomas jo vuoroo odotellessa että nyt alkaa väsy jo vähän liikaa painaan ja niihän siinä kävi että kun pari kertaa arpo että lähteekö mun ohjaukseen vai ei, niin lopetin radan siihen, ei järkee jatkaa kun toinen on väsyny ja virheitä jo alla. Joten eikun kunnon lenkille ja lähtö kotiin, täältä kun onneks sai kirjan pois vaikka luokka oli kesken.

Ohjelmaa riitti tähän pääsiäiseen joten tänään ollaan vaan otettu rennosti. Keskiviikkona jätetään agireenit väliin, että koira saa huilia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti