sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kataisten koulutuksessa

Viikonloppuna Harri ja Sanna Katainen tuli meidän seuran kentälle kouluttaan viikonlopuks. Meidät oli alunperin merkattu vain lauantaille Harrin reeneihin, mutta kun kunto anto periks ja jostain syystä ryhmät ei täyttyny niin mentiin myös sunnuntaina Sannan ryhmään reenaan. 

Lauantaina oltiin siis Harrin ryhmässä ja opeteltiin radasta 19 ensimmäistä estettä, näissäkin porukalle haastetta riitti. Harrilla on todella hieno tyyli opettaa ja hän ymmärtää eläimen sielun liikkeitä ihan uskomattomalla tavalla. Pyysin että jossain vaiheessa otetaan meidän a-este työn alle sillä haluan saada apua meidän silmänkäyttöön tällä esteellä. 

Ensin tehtiin rataa ja Harri painottaa paljon ohjaajan liikkumista ja sitä kautta tehdään koiralle liikkuminen helpoksi kun ohjaaja omalla liikkumisella merkkaa koiralle reittiä. Meidän ensimmäinen tavote oli päästä esteelle 6 joka oli kahden nopeen ja pitkän suoran päässä missä tehtiin jarru tai pystyhyppy kuten Harri sanoo. Oon siis ollu viikon kipeenä joten siks tää oli meidän tavote. Ennen meidän reenin alkua Harri sano että mua kohtaan nopeen maksin kanssa on enemmän odotuksia ja painetta kuin mediohjaajilla, meiltä siis odotettiin enemmän kuin muilta - hui :)

Hienoo tekemistä saatiin aikaseks ja toki virheitä mahtu mukaan, mutta sitä varten näissä koulutuksissa käydään että niitä virheitä korjaillaan. Harri sano että mulla on keskivertoo parempi avaruudellinen hahmotuskyky että oon tainnu olla pallopelien kanssa tekemiseissä, tottahan tuo sillä lentopalloo on aikaan pelattu ja paljon. Tää auttaa aksan ohjauksissa kuten japanilaisessa missä merkataan pään käännellä koiralle oikee puoli. 

Reenattiin aina 5min kerrallaan ja kolme settiä tehtiin kaikkiaan. Vaikeessa kohdassa Harri käytti videointia apuna ja tää avas erilailla omaa ohjausta ja heti näki mitä sitä sielä radalla tekee. Pari kierrosta tehtiin rataa ja hyvää palautetta saatiin ja toki reenattavaa riittää kuten malttaa etten takaaleikkauksessa aja päälle. 

Kolmannessa setissä otettiin a käsittelyyn. Harri videokuvas pari ekaa suoritusta eli mulla oli ensin pallo kädessä sitten pallo taskuun. Video oli armoton kun sitä hidastettuna katottiin eli alastulossa koira on samassa tilassa kuin paimentaessa eli ei ihme että on hidasta kun kyttää niin vahvasti. 

Tilannetta lähdettiin korjaan niin että naksu käteen ja nameja toiseen. Koiralle ensin naksu kun on esteen harjalla, sillä ylösmenolla on oikee fiilis sitten meen palkkaan alas. Sitten naksu kun koira on puolessa välissä alastuloo ja taas namia alhaalla. Ensin koira oli haluton syömään mutta jo toisella toistolla mielentila alko muuttuun ja koira halus syödä! Sitten tehtiin niin että koira sai naksun kun etutassut otti maahan ja mä olin pidemmällä ja koira sai tulla mulle syömään ja sama vielä kerran. Näillä neljällä (4) toistolla saatiin koiran mielentila muuttuun ja kyttääminen lakkas ja koira oikeesti söi ja halus syödä kun puri mua oikeen käsille!! En olis ikinä uskonu että näin pienellä hommaan saadaan näin iso muutos. Mahtavaa ja tätä jatketaan!!

Tänään vuorossa Sannan reenit ja etureisissä tuntu eilinen juokseminen. Rata oli erittäin vauhdikas ja piti sisällään muutaman tiukan käännöksen ja sitten taas mentiin täysillä eteenpäin. Saipahan juosta ja Sannan mukaan mun liikkuminen on erittäin hyvää, kiva kuulla vaikka tiedän että nopeutta tarviin vielä lisää kuten Huittisen Harrin kanssa on puhuttu. 

Ennen ratareeniä otin muutaman a:n ja yhtä mageita suorituksia koira teki kuin eilen sai myös Sannalta kehuja että miten hyvin jo nyt tulee alas. 

Kaks kierrosta tehtiin ratareeniä ja ekalla mentiin kaikki 30 estettä ja selvittiin muutaman toiston kautta koko homma. Toisella kierroksella kiinnitettiin huomioo sylkkäri-takaaleikkaukseen eli reenattiin mun ajoitusta etten aja koiran päälle. 

Kolmas kierros tehtiin a:ta taas ensin perustoistoja ja sitten tehtiin minihyppyjen kautta eli hyppy a naksu ja palkka alhaalta ja hyppy a naksu ja palkka alhaalta. Radalla tehtiin kerran niin että vapautettiin se nopeesti putkeen ja sitten sama uusiks niin että sai namia a:n alastulolla, tätä pitää tehdä myös normi reeneissä. 

Oli huikee viikonloppu ja hieno olla näiden mahtavien ihmisten koulutettavana, innolla odotan jos suunnitelmat toteutuu ja tulevat keväällä uudestaan kouluttaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti