sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Välillä tokoilua

Tänään Ylökkillä oli Taskisen Sadun tokokoulutus ja olin ilmottanu sinne Tripin. Teki tosi hyvää mennä ulkopuolisen koulutukseen sillä jotenkin sm-kisojen jälkeen oon kadottanu motivaation reenata tokoo. 

Ensin otettiin tunnaria sillä Trip tekee suoralla rivillä niin että nostaa ensin oman sitten maistelee paria muuta ja tuo sitte oman. Tehtiin ensin ympyrä kun se on ollu meille helppo eli tätä maistelua ei oo siinä esiintyny. No koira päätti näyttää kouluttajalle kuinka onneton meidän tunnari on sillä toi mulle pari väärää eikä ees noteerannu omaa. Oma oli kello kuudessa eli heti koiran edessä, näin en oo muistaakseni tätä tehny. Sitten tehtiin vaan sekalainen levitys kapuloilla ja oltiin ihan lähellä ja koira kapuloille. Toi taas vääriä noteeraamatta omaa, ei normaalia. Satu totes tässä kohtaa että hänen näkemyksen mukaan koira ei osaa tunnaria ja sehän ei pidä paikkaansa, jostain syystä ei käyttäny nenää ollenkaan. Piilotettiin oma heinikkoon eikä se silti oikee noussu. Laitettiin nameja nurmikkoon eikä nekään meinannu löytyä. Satu kysy onko sillä nenäpunkki no ei mun tietääkseni mutta kun ei käytä yhtään nenäänsä konsultoin huomenna meidän lääkäriä. 
Oon itseasiassa huomannu tän "nenättömyyden" jo vähän aikaa sillä kun tehdään ns esineruutua sillä ei riitä motivaatio ettiä omaa ja eikä käytä nenää. Vielä jokin aika sitten teki hyvin töitä nenällä eli kaikki ei oo ok. 

Toisena otettiin ruutua sillä ongelma on että ei irtoo ruutuun kun lähetän mun vasemmalle. Otettiin eka oikeelle ja Satua hirvitti koiran rytty alkuasento ja sitten se hiukan varasti merkiltä mutta teki hienon ruudun :)
Vasemmalle lähetyksessä sen piti jäädä merkille kun kävellään lähemmäks ruutua jaa mikä seiso... Trip oli niin tilassa että eihän se malttanut. No kerran laitettiin se ruutuun ja meni hyvin. Tästä jatketaan niin että meen lähemmäks koiraa ja sitten ihan merkin edestä ja siitä taaksepäin oikeelle etäisyydelle. 

Me sitten alettiin keskittyyn vireeseen ja siihen että se seisoo levollisena merkillä vaikka liikun ja hillun. Hyvin lähi vire muuttuun ja koirasta tuli rauhallinen ja tarkkaavainen. Sitten alko seuraamisen työstäminen niin että merkkejä on pitkin kenttää juu tätä tarvitaan sen tiedän. Sitten otettiin perusasentoon tuloo niin että koira istuu ryhdissä eikä banaanina valmiina sinkoon perusasennosta. Tosi hyvin saatiin muutosta aikseks ja kuten Satu sano oon oikonu muutamassa kohtaa ja ilmeisesti taas nostanu koiraa tiedostamatta, hitto teen tätä jo toisella koiralla. Ripitys tuli tarpeeseen ja nyt mulla on taas mielenkiintoo ja aseita reenaamiseen ja nyt reenaaminen tuntuu taas kivalta. Nyt vaan kriteerit tiukaks ja nyt loppuu kaikki höntyily!

Tehtiin illalla vielä kotona reeniä ensin sisällä ja merkki oli tosi rauhallinen vaikka liikkuin yms. Sitten mentiin ulos ja reilusti merkkejä ja sielä merkki oli taas siisti ja koiran olemus ja ilme on ihan erilainen kun vaan seisoo ihan rauhassa eikä tarvi olla kokoajan ampumassa jonnekkin. Tehtiin myös seuraamista ja perusasentoo ja kuvio alkaa näyttään ihan erilaiselta, lisää näitä. 
Olin jo suunnitellu yhtä evl:n koetta mutta nyt maltetaan ja reenataan me ehditään vielä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti