maanantai 17. kesäkuuta 2013

SM-kisat

Lauantaina kello soi aamulla 5.45 sillä meillä oli edessä lähtö agilityn SM-kisoihin.
Olin vallan unohtanu että perjantaina oli Leon 5vee synttärit. Tässä sankarin poseeraus meidän majapaikassa Kirkkonummella. 


Lauantaina Kirkkonummella oli edessä joukkuekisat ja eka startti kymmenen aikaan olevassa rataantutustumisessa oli Petterin kanssa. Petterin päälle oli käyny joku koira ja se ei ollu ihan ittensä. Lämmittelyssä se karkas multa kaks kertaa eikä oikeen halunnu olla mun kanssa. 
Kun odoteltiin vuoroo kisakehän sisällä se yhtäkkiä keksi mitä ollaan tekemässä. Silti  mä olin radalla varovainen enkä uskaltanu vetää normaalin rennosti. 
Saatiin keinulta 5 sillä lähdin liian aikasin vetään oikeelle ja puomin alastulo 5 Petteri otti ihan ite loikkaamalla sen yli. 

Sitten oli pitkä odotus sillä starttasin Leolla vasta finaalikierroksella ja se alkais 17 aikaan. Otin sitten autossa päikkärit ja muutenkin koitin lepäillä. 

Sitten lopulta kello eteni niin pitkälle että oli aika käydä tutustumassa rataan. Tuomarina oli Anne Savioja ja rata näytti ilkeältä kun reunalta katteli mutta ei yhtään niin paha kun pääsi sen käveleen. Kolme koiraa ennen meitä alko ikävästi rytiseen, ensin aurinko hämäs vehnäterrieriä ja se lähti hyppään vaan A:n kontaktia ja meni suoraan täydestä vauhdista pää edellä päin estettä. Kuulemma oli kuulunu vaan rusahdus kun kallo iskeyty A:n onneks sunnuntaina kuulin että koiran pitäis olla kunnossa. 
Sitten seuraavalle tuli rytmitysongelma putki-putki yhdistelmällä ja ohjaaja potkas koiransa kolmijalkaseks. Onneks tääkin koira oli myöhemmin ok. 
Meitä ennen lähti Anette Raijan kanssa ja koira ensin meni ok A:lle mutta sitten se rysähti rintakehällä esteeseen ja siihen jäi karvat esteeseen. Onneks tääkin koira on kunnossa. 

Just ennen meidän vuoroo ylituomari Ritva Herrala pisti pelin poikki ja vaihdettiin toisen värinen A-este. Mutta tää ei riittäny vaan otettiin 10min tauko että aurinko kääntyis mutta sielä oltais oltu pitkälle iltaan joten A otettiin pois ja tilalle hyppy. Me loput 32 ohjaajaa käytiin tutustuun rataan 2min. 

Leo roiskas todella rumasti puomin alastulolta ja ilmeisesti toinen vitonen saatiin keinulta? en tiedä. Meidän joukkue oli viimenen tuloksen tehny sijalla 24.

Lopulta päästiin lähteen meidän majapaikkaan joka oli ihan 5min ajomatkan päässä keskustasta mutta oltiin maalla! Tilalla oli muutama lammas ja vuohi ja käytiin niitä koirien kanssa kattomassa ja rapsuttamassa vuohia sillä me oli tosi kesyjä.
Me nukuttiin luhtiaitan yläkerrassa ja huone oli tosi siisti ja ihana.


Sunnuntaina oli maittava aamiainen tarjolla ja siitä oli hyvä lähtee maha sopivasti täynnä kohti kisapaikkaa. 

Rataantutustuminen oli 10.30 ryhmässä ja lähdettiin 10 ryhmässä. Tuomarina oli Allan Mattsson ja hyppärillä karsittiin koirakot finaaliin. 
Lähdin hakeen parempaa tulosta kuin viimevuonna eli 25vp. Leo yllätti mut totaalisesti ja hitto vieköön me tehtiin nolla ja alle ihanneajan eli -1.39 ei voi miinuksella prassailla mutta nolla kuin nolla! Joten hitsi me "jouduttiin" jäämään finaaliin joka alko 16.40 aikataulun mukaan. 


Siinä meillä oli aikaa fiilistellä ja käydä lenkillä ja nukkua. Lopulta meidän sijoitus hyppärin jälkeen oli 56/221!! Finaaliin pääsi 59 koirakkoa. 
Finaalissa saatiin kontaktit kasassa ja kolmanneks viimeiselle hypylle tehtiin nollaa mutta sitten Leon linja ajo siitä yli enkä tyhmä sitä korjannu joten tulos oli hyl. No jäi parannettavaa ens vuoteen :) Oon kyllä tyytyväinen mun pieneen mudiin!!

Majapaikassa oli näin jyrkät raput, kuva otettu yläpäästä rappuja, mutta hienosti molemmat meni näitä ylös ja alas ihan itte. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti