maanantai 25. helmikuuta 2013

Harrin valvovan silmän alla

Viime viikolla mulla ja Tripillä oli ilo päästä kaks kertaa Harrin reeneihin. Omat reenit oli torstaina ja sitten lauantaille ostin ylimääräsen reenin.

Torstain reeneissä oli jälleen haastava 31 esteen rata, me ei tehty koko rataa vaan erinäisiä pätkiä radasta. Ensin tehtiin yksittäisenä keinua, se oli sellainen mattokeinu kunnon rautarungolla. Matossa oli syvät urat ja se oli sellaista kovaa ns käytävä mattoo. Trip meni reippaasti puoleen väliiin asti ja sitten lähti jalat luistaan sivusuunnassa niin se nousi kynsilleen ja veti itteensä etutassujen kynsillä =) Hassu eläin! Tän se toisti muutamaan kertaan, mutta toistojen myötä eteneminen alko paraneen, mutta ei se vielä ollu niin varmaa kuin rouhepintasella keinulla. Tekee hyvää että pääsee reenaan ihan oudoilla esteillä.
Jukka kuvas tätä keinua ja laitan sen videon näytille kunhan saan sen auki.

Sitten otettiin pituudelta käännöstä takasinpäin ohjauksella putkeen. Ja tässä olikin sitten ongelmana meikäläisen ajotus, sitä saatiin hinkata etten jääny jälkeen vaan että ehdin ennen koiraa putkelle. Sitten kun tehtiin niin, että jäin reilusti pituuden eteen tekeen käännöstä niin siitä saatiin paras! Olishan mun pitäny taas tää muistaa, sillä kun jään riittävästi irti esteestä niin koira kääntyy kaikista parhaiten.

Sitten tehtiin putkijarruja, joita on vähän alueellisessa alotettu. Putkijarruissa sain käyttää jarrua oikeen kunnolla ettei koira vaan ryntää läpi. Mutta toistojen kautta ja kun Harri palkkas koiraa alettiin saamaan hyviä käännöksiä. Ja sitten oli 3m putki ja siitä okserille ja jälleen Harri toimi palkkaajana.

Toisella rundilla otettiin rengas hyppy settiä ja jälleen oli täysin outo rengas, mutta se ei Trippiä hetkauttanu vaan teki sitä tosi hienosti.
Sitten tehtiin niin että lähetin sen renkaalle siitä hyppy, poispäinkääntö hypylle ja putki johon jarrutus ja takasinpäin hypylle. Meikälle meinas olla toi poispäinkääntö jotenkin liian vaikee sillä aluks jätin jarrukädenkin päälle, niin eihän koira menny hypylle... Kun otin vaan yhden käden käyttöön niin johan rupes homma pelaan.

Kotiläksynä tuli hypyn taakse jarrutusta. Kysyin Harrilta että mitä voin käyttää etupalkkana kepeillä, kun sitä itsenäistä irtoomista pitäis harjotella, mutta pallolla jäätyy. Onneks Harrilla on ollu silmäkoira myös joten sain vinkkinä laittaa lelu keppien jälkeen siivekkeen taakse tai sitten putki palkaks ja sen jälkeen palkka.

Reenattiin perjantaina kahden hypyn takaa jarrutusta ja alettiin saamaan ideaa auki myös koiralle.
Otin myös keppejä niin että sielä oli u-putki keppien jälkeen, aluks koira oli vähän hämillään putkesta, mutta sitten kun ymmärsi kuvioo niin toistoilla aloin saamaan sen niin että sain jäädä reilusti taakse ja jopa puolesta välistä paikalleen ja teki itsenäisesti kepit!

Lauantaina meillä oli 25 esteen rata, me tehtiin pätkiä, ja me otettiin aluks sitä ensimmäistä 5 estettä niin että tiputan viimeselle hypylle palkan ja juoksen täysillä toiseen suuntaan. Ensin tyhmä en ymmärtäny hyppyyttää koiraa myös hypylle, mutta toisella kertaa maltto hypätä hypyn hienosti vaikka pallo tippu esteen etupuolelle!
Sitten otettiin okseri - takaakierto - muuri ja suljettu pää putkesta. Ensin tehtiin muuri - putki ja sain hyviä vinkkejä miten tommoselle putkelle pitää ohjata jotta koira tietää minne käännytään putken jälkeen eli pakkovalssi tai persjättö eikä niin että käännetään koira edestä putkeen. Sitten muutaman toiston jälkeen koitettiin saada koira tuolta okserilta asti, mutta meni kakkosesta ohi.
Sitten otettiin okseri - takaakiertoo ja muutaman kerran tuli ihan oikein, mutta sitten keksi tulla tosta kakkosen edestä ja siinä tehtiin töitä että kiertäis taakse... Harri jopa seiso hyppyjen välissä ja silti koira tuli siitä välistä... Tässäpä meille kotiläksyä!

Tokalla rundilla tehtiin rengas - hyppy - hyppy niin että hyppyjen väliin tehtiin flippi. Ensin mulla oli vaan käännöksessä jarru päällä ja koira käänty ennen hyppyä, mutta kun rohkeesti luotin koiraan tein jarrun ja käännöksen ja otin koiran mukaan niin hitsi osasin tehdä siistin flipin! Tätä ei sitten hinkattu enempää etten ryssi hienoo kuvioo =)
Sitten tehtiin kahta takaakiertoo ja ne tehtiin päällejuoksuna, mä jäin ensin eteen, mutta alettiin saamaan tääkin pelaan.

Mun tarvii vaan oikeesti luottaa koiraan että se tekee sen mitä näytän ja voin rohkeesti liikkua seuraavaan ohjaukseen, sillä muuten tuun jäämään tästä otuksesta jälkeen niin että napsuu. Ja kun sille saadaan opetettua ohjaukset kunnolla niin voin luottaa siihen että vaikka menis eteen niin lähtee ohjauksiin mukaan. Nyt rakennellaan sitä että tekee annetun ohjauksen loppuun itsenäisesti vaikka mä poistun paikalta. Tätä tarvitaan, sillä rimat alkaa kohta nouseen, medi hypyt alkaa jäämään unholaan pikku hiljaa ja siirrtyään makseihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti