perjantai 28. syyskuuta 2012

Pientä reenausta

Tänään mentiin aamupäivästä Mutalaan koirien kanssa, sillä olen sairaslomalla kun joku kumma pöpö on iskenyt ja hiki iskee vaikka vaan makaan sohvalla..onneks tää ei oo normaalia. Koirien kanssa kävelyllä tulee oikeen kunnon hiki, joten jätän tänään agireenit Leon kanssa väliin.

Otettiin kentälle kolme estettä, sillä tarkotus harjotella Tripin alueellisen valmennuksen kotitehtäviä ja tehdä Leolla kääntymisharjotuksia. Näihin sentään pystyn kun mun ei tarvi juosta =)

Leon kanssa ensin tehtiin niisto-persjättöö ja hienosti taipuu, sitten tehtiin myös japanilaista. Nää on kyllä käteviä ohjauksia sillä Leo lähtee näihin hyvin ja kääntyy aikas tiukasti. Näitä hinkattiin eri puolilta ja eri suunnista.

Trip teki kans ensin näitä niisto-persjättöjä ja kyllä on kaverissa vauhtia, herranjestas sentään. Vaikka tehdään vaan niin että koira muutaman metrin päähän esteestä ja kierrättää se taakse niin jestas millä vauhdilla se tulee... Ensin vähän jotenkin huimas tulla riman yli, mutta ruvettiin saamaan homma toimiin vasemmalta puoleta. Oikeelta puoleta se oli jotenkin aivan vaikeeta, ei meinannu millään tulla rimasta yli, jotenkin lähti vaan liikeen mukaan ja vaan huusi riman takana...

Leolle aloin opettaan suuntia, sillä Savikon Anja sano, että Leon radoista tulee vielä nopeempia kunhan tietäis ajoissa minne suuntaan käännytään. Aloin opettaan niin että käännös hypyn jälkeen vasemmalle ja zik ja pari taputusta tein reiteen, lelu oli aina odottamassa siivekkeen takana. Käännös oikeelle on zak ja yksi taputus, hyvin alko Leo tän ymmärtään. Sitten tein tätä kolmella esteellä, että takaaleikkaus keskimmäiselle ja suunta käsky ja koira lähti hienosti ja tämä molempiin suuntiin. Toivotaan että me tää opittais tai että mä oppisin käyttään tätä kunnolla.

Tripin kanssa tehtiin 8-kiertoo hypyllä ja vaan kerran tuli rima alas ja yhden kerran vähän rapsahti varpaat rimaan! Ja pääsin tekeen monta toistoo yhteen menoon! Tehtiin myös Tripin kanssa tätä zik-zak systeemiä, sillä toi koira on pakko saada kääntyyn ennakkoon niin hyvin kuin mahdollista. Otettiin myös rengasta, pidän sen maksikorkeudessa ja saatiin hyviä toistoja, jopa niin että olin renkaan takana ja tääkin onnistu lopulta molemmin puolin.

Molempien kanssa otettiin vielä tokohyppyä, Leolle noutona ja yhdellä kertaa haukahti lähtöön ja meno hypyssä varpaat rapsahti, joten homma uusiks ja hyvin meni.
Trippiä hämmensin sillä mulla oli kapula oikeessa kädessä ja aloin sitä seuruuttaan, pikkusen oli koira hämillään ja ensin koitti vähän ennakoida kapulaa, mutta sitten usko että ei se siitä lennä vaikka heilutin kättä ihan normaalisti kävelyn tahdissa. Tehtiin myös jääviä liikkeitä ja hyvin meni ja jopa juoksu kapulan kanssa meni hyvin!
Sitten tein alohyppyäkin niin että kapula oikeessa kädessä ja hienoja hyppyjä koira teki. Tein sille myös ekan hyppynoudon ja hitto se oli hieno! On se pätevä pieni Trip!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti