sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Pentupäivät

Tänään päivä meni Tripin pentupäivillä Somerolla. Tripin kanssa alotettiin päivä Peten agilitykoulutuksella. Eka rata oli hyppy, muuri, hyppy, u-putki, hyppy, hyppy (rengas) tässä oli ideana, että koira irtoo mahdollisimman itsenäisesti putkeen. Muuri oli sellainen ihan tummanruskee, joten ihan uus tuttavuus Tripille ja oikeelta se menikin hienosti, mutta vasemmalta tökki =) Hienosti Trip toimi ensin oikeella puolella, irtos hienosti putkeen ja otti noi kaks viimeistä hyppyä, rengasta ei otettu sillä ei olla sitä vielä tehty radassa vaan vasta reenataan sitä.
Ohjeena Peteltä tuli, että palkka pitäis antaa enemmän silleen nakkaamalla suuhun tai pomputtamalla pallo maahan ettei koira oo niin kiinni mussa tossa palkkauksessa vaan aattelee sitäkin paremmin itsenäisesti ilman mua. 
Varsin mageesti Trip kesti toistoja eikä kippo lähteny kuumuun ollenkaan ja alussa maassaolot oli hyviä eikä mitään kauheen isoo pomppimista ollu.


Sitten kun tehtiin koira vasemmassa kädessä samaa niin ongelmaa tuotti muuri tolta puolen, joten otettiin esteitä 1-2 enemmän ja varmisteltiin muuria. Hyvä että Trip näkee erilaisia esteitä niin ei ne tuu sitten yllärinä aikanaan kisoissa.
Otettiin vielä rengasta yksittäisenä, sillä Trip ei oo koskaan tehny hajoovaa rengasta. Otin pari kertaa medikorkusena ja sitten nostin sen maksiks ja sitä piti tehdä niin että ottaa pallolla vastaan toiselta puolen, jälleen uuden näköinen este.Toinen reeni olikin kuusi hyppyä ja u-putki ja kaikki hypyt piti ottaa valssilla. Olipas aikas haaste, no me lähdettiin lopusta alkuun eli ensin vaan yks hyppy ja putki. Ja aina onnistuneen jälkeen otettiin yks hyppy lisää. Tässä riitti haastetta, kun lähden ite kiirehtiin käsieni kanssa. Peten tehtävä meille, on että vaadin koiraa lähteen itsenäisesti hypylle niin että voisin olla tän "kujan" keskellä ettei tarvii syöttää niin lähelle hyppyjä. Tätä tarvii itsekseen reenata oli sen verran hyvä reeni. Ja jos tän pääsis kunnialla loppuun niin sitten takasinpäin tultais takaakiertoina =) Pistetään mieleen.
Peten mukaan ollaan kovasti menty eteenpäin sitten viime kerran ja näin se pitää ollakkin. Koira kuumu ainoostaan tossa valssireenissä, kun aloin ite tekeen nopeempaa joten mun tarvii kuulemma olla varsin paljon rauhallisempi ohjauksissa.
Trip myös paukutteli keinua, sillä olihan sekin taas ihan erilainen eli mattokeinu, mutta sen kanssa ei mitään ongelmaa.Sitten siirryttiinkin lampaille ja eka reeni otettiin pyöreessä häkissä ja Kimmon valvovan silmän alla. Mä jouduin vaihtaan pitkän kepin sellaseen tynkä versioon, kun sain koiran haukkuun kaaren päässä kun kuumensin sitä kun napautin kepillä maahan kun lähetin kaarelle...tätä se tyhmän paimennusreenit tietää =) Koira alko oleen paljon hiljasempi kun keppi lyheni eikä ylettyny enää maahan =) Kivaa reeniä, mutta kuljetuksissa tulee aikas lujaa kun oon naama koiraanpäin.

Toinen reeni tehtiin isommassa häkissä ja Kimmo käski oleen jäisen rauhallinen =) Parempia kaaria, mutta muutama haukahdus ja tasapainon ylimeno tuli. Edelleen koira kiiruinen kuljetuksessa.

Kolmas reeni otettiin isolla pellolla yhdeksällä lampaalla, sillä pienempikin määrä mulle riitti, kunhan saatiin vähän lisää tilaa tekeen kaaria. Marika tuli Zaggan kanssa auttaan meitä ja Zagga ensin keräs meille lampaat lähemmäks. Kun lampaat oli hyvin hollilla lähetin Tripin kaarelle, välillä kaaret oli vähän liian litteitä, mutta eipä toi oo paljoo lampailla ollu. Kuljetukset oli edelleen kiireisiä ja Trip tuli varsin lähelle viimesiä lampaita. Sitten käänsin koiralle selän kuljetuksissa ja se rauhotti varsin paljon koiran vauhtia. Sitten tuli mulle se ongelma, että lampaat sai mun suunnan kääntyyn, kun aina puskivat joko vasemmalle tai oikeelle =) Marika pyysi meitä tekeen oikein pitkän kuljetuksen eli ison pellon puoleen väliin ja sitten takasin. Tässä saatiin vauhti tosi hyväks ja Tirp itte piti parempaa etäisyyttä lampaisiin ja meni maahan kun tuli liian lähelle. Tää oli tosi hyvä lopetus reeneille.

Ekassa reenissä Trip pääsi livahtaan häkkiin ja vähän "räjäytti" lampaita, mutta tuli kauniisti sieltä pois. Tokassa reenissä painotin häkkiin menoo ja sain sen tuleen varsin hallitusti ja meneen maahan kun käsken, tää oli se mitä haluan eikä enää mitään lauman räjäytyksiä.
Viimesessä reenissä pellolla oli hienoo että pääsin koiran kanssa yhdessä kulkeen rauhassa lampaille, jotka oli kaukana ja koira lähti vaan käskystä. Sitten kun Zaggis keräs lampaita Trip makas mun vieressä täysin rauhassa!! Ja kun lopetettiin reeni se lähti nätisti lampailta ja voitiin kävellä toisen pellon läpi missä oli iso lauma lampaita ja toinen koira töissä. Hitto mun pieni mies kasvo tänään henkisesti ainakin sata kilometriä =)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti