lauantai 22. syyskuuta 2012

Alueellinen valmennus

Perjantaina oli vuorossa mun ja Tirpin ensimmäinen reeni alueellisessa agilityn valmennuksessa. Valmentajana toimii Tero Strömberg. Meidän reeni oli jälkimmäisenä, meitä siis reenaa kaks ryhmää illan aikana. Reenit oli Lempäälässä SportDogParkissa Tamskin kentällä.
Sinne oli eka ryhmä rakentanu radan, mutta meidän vähemmän reenanneiden porukka teki rataa pätkissä. Ekaks tutustuttiin 10 esteen pätkään joka ekassa reenissä meidän kohdalla katkes 4-5 ensimmäiseen esteeseen. Ensin olin niin kädetön että tein ensin hyvän vekin, mutta sitten omalla suoralla linjalla lyttäsin koko vekin eli koira eteni suoraan....
Yksistään otettiin yhtä hyppyä josta piti kääntyä 90 astetta vasemmalle. Otettiin tätä myös u-putken kautta ja niin että jarrutin koiraa ennen hyppyä. Hassua että kun oli pallo kädessä niin koira jarrutti hyvin mutta ilman palloo tuli läpi, joten näitä pitää reenata. Sitten tehtiin yhdellä hypyllä kahdeksikkoo ja ensin tehtiin useempi hyppy, mutta kun varpaat ripsahteli rimalle niin alettiin ottaan vaan yhtä hyppyä ja palkka kun ei rapsunu, jos rapsahti niin koiralle sanottiin "hö" ja uusiks ilman palkkaa. 
Meidän kotiläksynä on myös reenata yhtä kahdeksikon lenkkiä ilman rapsahdusta. Ja jos saa hyviä hyppyjä niin sitten koko kahdeksikko.


Toisessa reenissä tehtiin esteitä 5-8 ja viimesenä oli takaakierto, hienosti koira lähtee takaakiertoon, tein nää nyt ympäripyörähdyksenä, mutta tarvii opetella niitä niiston kanssa. Ja takaaleikkaus tarvii ottaa ohjelmaan.
Tero tarkkaili Tripin työskentelyä välillä istuen maassa ja totes että koira kiinnittää muhun enemmän huomioo kuin itse hyppyyn, tähän tarvii jotenkin koittaa puuttua. Ja kun jätän koiran vinoon hypyn eteen niin siitä hypylle lähetystä pitää reenata, sillä tätä jouduttiin aikas tavalla hinkkaan, sillä koira tulee nopeesti esteestä ohi kun mä hätiköin ja lähden liikeelle liian nopeesti. Muutenkin mun tarvii rauhottaa itteeni, niin koirakin on rauhallinen =)
Lokakuun lopulla uudet reenit, siihen mennessä pitää reenata kotiläksyjä.


Hyppäämisen tyylinäyte pentupäiviltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti