sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Menneitä tapahtumia ja valiobileet

Hiukan jääny kirjottelu niin tehdään tähän yhteenvetoo menneistä.

Huhtikuun viimesenä viikonloppuna Kaisla oli poikkeemassa Saarikylissä, joten mentiin lauantaina paimentaan. Molemmat pojat päästi pellolle, Trip teki ensin Wollen kanssa hakuja. Hiukan oli korvat välillä hukassa eikä suostunu tulee lampaiden vierelle asti, että olis niitä kääntäny vaan paukautti ajolle, joten tuonnit ei aina ollu kovin hienon suoria... Muuten sellasta perussettiä, mitä nyt kerran koitti väistää Kaislaa ja Wollee hakukaarella, mutta suostu meneen perille asti toisella käskyllä.Waude molemmilla kerroilla pyöritteli lampaita ja nätisti jää jo ajolle taakse ja oppi tällä kertaa myös "walk" käskyn, hienosti ja rauhassa nousee maasta ajolle. Tykkään että vaikka lähtis ajaan laumasta irronnutta lammasta niin vaikka vähän sinne ryönäsee niin pureminen ei onneks oo kuitenkaan ensimmäisenä mielessä.
Toisella kertaa otettiin jo pientä haun tynkää välillä ja vähän on toki siinä vielä vauhtia, mutta kaari tulee kivasti.

Tripin kanssa toisella kierroksella tehtiin jakoja ja saatiin jopa ihan muutama onnistunu suoritus aikaseks. Välillä vaan jos erotettu lammas lähtee karkaan niin Trip ryökäle antaa sen mennä toisten luo eikä oo ajatustakaan ottaa sitä kiinni... No on tässä kohtaa liian kiltti ja ehkä mä en osaa reagoida tarpeeks nopeesti.

Vappupäivänä mentiin Seinäjoelle agikisoihin, päivän tuomari oli Tomas Slovakiasta ja radat oli todella erilaisia kuin mihin täälä on totuttu. Oli sellasia pieniä 1,5m välejä joista piti puikahtaa mutta hyvin mahtu kun vaan luotti koiraan ja anto mennä.
Eka rata eli hypäri meni hylkyyn kun putkelle viennissä liikun sivuttain samoin mun käsi ja kiltti koira tulee käteen eikä mee putkeen, onneks on tästä video niin näkee mitä tekee.. Tarvii kattoo miten saan ne youtubeen että sais ne tänne.

Ekalle agiradalle lähdin sellasella asenteella että me oikeesti osataan ja nyt tehdään mitä ostataan. Aggre oli mukana ja nolla sieltä tuli mutta harmillisesti jäätiin 4. sijalle ja kisaajia vaan 36 joten agivalio jäi taas odottaan itteensä.Vikalla radalla koira jätti a:n alastulon ottamatta ja koko radan ainoo virhe... vaikka se alastulo vei aikaa niin oltais oltu nollalla kolmansia ja saatu se pirun serti mutta kun ei niin ei....

Wauden keppireenit edistyy hyvää vauhtia vaikka ei ihan joka päivä niitä ehditä tekeen, mutta sille välipäivät tekee hyvää kun saa pohtia asioita. Harrin reeneissä se reenaa nyt joka kerta toisen osuuden ja etenemistä tapahtuu sieläkin huikeesti. Hienosti irtoo esteille ja hakee niitä.

Helatorstaina mentiin Somerolle, sillä luvassa oli tottistelua, jälkee, paimennusta ja Tripin hyppyvalio bileet! Mentiin ensin Marikalle viemään kakut kylmään, sillä oli lämmin ja aurinkoinen päivä. Päivä alotettiin tottisreeneillä läheisellä kentällä ja oli kivaa päästä tekeen porukassa hetken tauon jälkeen. Sitten Samuli ja Tiia tallo jälkiä mettään ja niitä mentiin testaileen seuraavaks. Pyysin meille noin 100m jäljen ja sielä oli 3 keppiä. Ekalla lähetyksellä Trip lähti hyvin mutta jostain syystä oikas suoraan vikalle kepille ja siitä Tiian jälkiä tielle.
Vein koiran uudelleen alkuun ja nyt lähtikin toiseen suuntaan kuin ekalla kertaa ja löyty keppi hienosti ja siitä jatkettiin matkaa ja ihmettelin että kylläpä on pitkä jälki, mutta menin koiran perässä tiiviisti ja sieltä se oli jotain kautta mennyt Tiian jäljiltä Hennan paluujäljille ja jäljesti Hennan jälkiä tielle... No olipa opettavaista tämäkin ja hauska huomata että hyvin helposti vaihtaa jäljeltä toiselle ja näyttää mulle kokoajan siltä että menee oikeeta reittiä... Lisää siis vieraita polkeen jälkiä.

Kun päästiin Klossnereille sielä oli makkarat grillissä ja ihanat ihmiset oli tuonut meille lahjoja vaikka en kyllä mitään odottanu. Sitten syötiin makkaraa ja grillattiin ja nautittiin kakuista.
Sen jälkeen siirryttiin paimennuspellolle missä sitten menikin monta tuntia. Molemmat koirat pääsi työstään perusjuttuja ja Trip sai testata vähän liukkaampia lampaita ja hyvin pysy hanskassa. Waude teki hienosti taas hommia ja sen tekemisessä on pieneen reenimäärän nähden kyllä hienosti järki mukana. Kovasti odotan meidän ruotsin reissua missä pääsee oppiin taas lisää tästä lajista.

Kuvat meidän hienoista lahjoista, kiitos vielä kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti