sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Hyvällä fiiliksellä

Tänään meillä oli vuorossa rallytokon reenit porukalla. Tehtiin voittajan rataa mitä osa muokkas ittelleen sopivammaks kun ovat vielä avoimessa.
Ekalla radalla Trip oli vähän innoissaan ja pientä piippausta oli ilmassa, muuten tehtiin aikas kelvollista rataa. Toisella kertaa hiukan huomautin sitä erittäin onnettomasta eteentulosta oikeelta puolen ja tämmönen huomauttelu ei tänään sopinut Tripille, joten meinas hiukan koomaantua moisesta huomauttelusta. Sain sen kuitenkin muutaman toiston jälkeen toimimaan ja tekikin sitten todella hienon eteentulon. Nyt oli varmaan ekaa kertaa käännös vasemmalle koiran ollessa oikeella, mutta me ollaan kaikenlaisia kulmia testailtu myös oikeella joten ei ongelmaa. Houkutuksen lelut ja namit ei kiinnostanu ollenkaan. Se mihin olin erittäin tyytyväinen oli liikkeestä kolmen askeleen peruutus, joka kerta oli täysin suora ja tuli hienosti seuruussa mukana!

Ehdittiin kaikkiaan tekeen kolme kierrosta, mutta pidettiin rata samana kun ei ollu aikaa sitä muuttaa. Meillähän on koe parin viikon päästä joten mielenkiintosta nähdä miten meidän voittajan korkkaus onnistuu, lupasin tänään että voidaan olla nollakoirana mestarissa... hui, sielä on varmaan liikkeitä mitä ei olla vielä tehty.

Jäin rallyreenien jälkeen vielä Sarin pitämään sunnuntaitokoon, sillä sielä oli vaan yks paikalla ja aiheena oli z johon mekin tarvitaan apua.

Ensin otettiin seisomista ja meidän ongelmahan on koiran ennakointi seuruuseen tuloon ja tässä saatiin se hyvin esille ja päästiin sitä korjaan. Koira oli vähän hämillään kun pyörin sen ympäri pientä rinkiä ja sen piti vaan seistä, mutta hyviä toistoja saatiin aikaseks. Sitten oli hauska huomata, että Trip reagoi Sarin pelkkään käsky-sanaan vaikka ei ollu tarkotus. Tätä sitten kans tehtiin useempi toisto että koira kuuntelee vaan mua eikä liikkuria. Liian vähän on viimeaikoina tehty liikkuroituna juttuja ja se näkyy, kun koira on tottunu että aina tehdään jotain kun liikkuri käskee.

Toisella kierroksella otettiin syyniin istuminen, sillä se tökkii aina ajoittain z:ssa. Huomattiin sellanen juttu, että Trip ottaa painetta ylipäätään liikkurin käskytyksestä ja sitten istuminen kärsii eli jää seisoon. Otettiin sellasta reeniä, että Sari vaan käskytti liikkeen alkavaks ja mä palkkasin koiran heti kun ei vajonnu tässä kohtaa. Sitten pari askelta seuraamista ja kun ei tässä vajonnu niin vähän useempi askel. Samoin istumista vahvistettiin ensin tosi hyvin ja sitten tehtiin sitä liikkuroituna ja homma alko pelittään.

Todettiin, että kun ottaa painetta liikkurista niin sitten se seuraaminen putoo kyttäilyn puolelle ja kun saatiin tehtyä ihan paineetonta käskytystä niin seuraaminen oli todella hienoa! Eli tässä kohtaa ei kaikki ookkaan kiinni silmänkäytöstä niinkun oon ite aateellu vaan homma on kiinni siitä että kun ottaa painetta liikkurin käskytyksestä niin sitten koko seuraaminen kärsii. Nyt saatiin tosi hyviä toistoja ja liikkurin kyttääminen lakkas ja sieltä tuli esiin iloinen koira jonka seuraaminen oli hienoa ja istumiset toimi!
Ehkä ei ehditä mitään ihan kauheen ihmeitä tekeen ennen sunnuntain koetta, mutta nyt on ainakin työkaluja homman parantamiseen, kun tiedetään mistä ongelmat tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti