sunnuntai 10. elokuuta 2014

Pentupäivät ja agikisat

Launtai aamuna lähdettiin kohti Someroo sillä edessä oli pentupäivät eli tiedossa oli kiva päivä paimennuksen parissa mukavalla porukalla. 

Me mentiin Kimmon koulutukseen isolle pellolle ja aiheeks halusin poispäinajon sillä meillä on ollu siinä se ongelma että Trip kysyy kovasti eikä niinkään keskity lampaisiin. Meillä oli joku kuus-seittemän lammasta jotka otettiin aitaa vasten ja pyrittiin pitään ne aidan kanssa linjassa mun omalla sijottumisella ja koiran työskentelyllä. Ensin olin lähempänä koiraa ja korjailtiin lampaat kiinni aitaan jos meinasivat lähtee. Sitten pikkuhiljaa tulin taaemmas ja koira teki työn eikä kyselly yhtään mitään. Eli näin pienestä koko homma oli kiinni. 

Toisella kierroksella tein samaa pienellä lammasporukalla ja nyt olin itekseni, Kimmon valvoessa kauempaa ja olipa kiva kuulla että tehtiin hyvää työtä ja ihan oikein. Koira oli vielä keskittyneempi hommiin jos mahdollista ja tehtiin lopuks tosi pitkä matka ja onnistuttiin siinä. Reenin aluks Trip sai tehdä muutamia kaaria ja kuljetella vähän lampaita kun saatiin oma porukka pienemmästä aitauksesta.

On Woollandiassa hienot reeni mahdollisuudet kun meitä oli tokassa reenissä kolme eri porukkaa reenaamassa ja kukaan ei häirinny ketään ja kaikki sai keskittyä omaan juttuun. Eli pellolla tilaa riittää :)


Jäätiin Klossnereille yöks kun suunnattiin tänään aamusta Lietoon Tsaun kisoihin. Lauantai-ilta meni hyvässä seurassa jutustellen ja siideriä nauttien lämpöisessä illassa. Grimm jäi omistajasta Einin kanssa myös yöks sillä he asuu Lappeenrannassa ja ei kukaan lähde tollasen päivän jälkeen ajaan kuuden tunnin kotimatkaa kun on mahdollsuus lähtee vasta päivällä ajaan. 


Aamusta suunnattiin siis Tsaulle ja edessä oli neljä rataa jotka meni agi, hyppy, agi ja agi. Ekan radan tuomarina oli Eija Berglung ja viimeks kun olin sen radalla se oli vaarallinen joten odotin vähän kauhulla että mitä tuleman pitää. Mutta rata olikin tosi kiva ja alko irrottavalla alkusuoralla jossa koira sai luukuttaa oikeen kunnolla.  Kakkosesteen takaakierrossa hätätilin ja saatiin siitä kielto, tyhmä minä! Radan lopussa mun ohjaus oli löysä ja Trip livahti pussiin hypyn sijaan. Tällä radalla ei tullu yhtään nollaa mutta ei se oikeesti niin vaikee ollu. 

Seuraavana Anders Virtasen hyppäri ja koiralla oli vauhtia vaikka muille jakaa. Kolmoseste tuli alas ja sitten kuitenkin hankalista kohdista selvittiin mutta tehtiin tyhmiä virheitä tuloksena 10. 

Seuraavana jälkeen Eijan rata ja nyt olikin kunnon loppusuora ja Eija pyysi tai käski meitä tekeen parempia ratoja kuin ekalla kierroksella ;)
Alussa oli hankala pussista takaakierto ja pussi syötti väärälle puolen hyppyä. Onnistuin pelastaan kakkosen sylivekin ja ton takaakierron ja me tehtiinkin sitten 0vp ja sijoituksena 4/27.

Viimesenä Andersin agirata jossa oli paljon takaakiertoja. Jostain hassusta syystä hukkasin esteen nro 4 ja ohjasin koiran suoraan vitoselle. Anders nauro että oikee hyppy on tässä että et ollu kaukana ;) Sitten tehtiin rata loppuun nollana joten pikkusen otti päähän toi mun ryssiminen kun tupla meni siinä, no tätä tää laji on. 
Uudet kisat ens viikonloppuna. 

Aamukuva Somerolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti