sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Tiukkaakin tiukempaa

Pitkästä aikaa tänään mentiin tokokokeeseen, ei ollakaan oltu sen jälkeen kun Tripistä tuli tva. 
Tänään koe oli oman seuran eli Ylöjärvellä ja tuomarina Marja Ala-Nikkola. Etukäteen kuulin että on varsin tiukkis, mutta yllätyksenä tuli se negatiivisen palautteen määrä, sitä riitti kaikille. 

Meitä oli viis evl:n koirakkoo ja meidät oli arvottu viimeseks.  Paikallaoloilla startattiin ja ne perus järjestyksessä eli istuminen ja makaaminen. Piiloon mennessä ei saanu vilkastakkaan koiria kohti, Taina teki näin ja heti tippu pisteitä ihan vaan kuulemma siks että oppii totteleen tuomarin käskyjä - järkkyä!!

No meidän pisteitä:

Istuminen 10
Makuu 9 (kuulemma oli kyynärät 3cm ilmassa mutta laitto maahan ennen mun lähtöä. Mutta ei menny muiden käskystä maahan!!)

Tän jälkeen sekotettu järjestys 

Tunnari 10 (tuomarin kommentti että todella itsevarma koira)
Z:ta 6 (ei istunut ja seuruu kuulemma liian innokasta)
Ohjattu 8 (merkille kuulemma stoppasin liian myöhään ja lähetykseen annoin myös kroppa-avun - tyhmä mä)

Hyppy 8 (persus nousi ennen käskyn antoa)
Kaukot 7 (maahanmenoihin tuplakäskyt)
Luoksetulo 8 (eka väli hidas)
Seuruu 6 (mä tykkäsin kun ei kytänny mitään, mutta tuomarin mukaan liian vietikästä)
Ruutu 7 (vasta tokalla käskyllä merkille ei muuta ihmeellistä)

Yhteensä 250 ja 2. tulos sijoitus 2/5.

En kuulemma saa palkata sanallisesti koiraa liikkeiden välissä kun kiihdyttää kuulemma liikaa ja pitäis löytää seuruuseen se mielentila mikä on hitaassa seuruussa. 

No tämmöstä tänään, mutta en saanu motkotusta käsistä yms mistä melkein joka luokassa tuli sanomista. Yhden kisaajan käden tuomari oli uhannut teipata jesarilla kroppaan kiinni kun kuulemma piti sitä liian auki..

Kokeen jälkeen tehtiin vielä rallyreenit ja tehtiin alokkaan rata ensin ja tosi hyvää tekemistä. Sitten avoin ja vaikka se oli aikas hankala niin hyvin meni.
Rally on kyllä tehny Tripille hyvää kun kentällä on kauhee määrä kylttejä ja merkkejä ja uusi tehtävä tulee aina aikas nopeetemposesti niin koira ei ehdi kyttään mitään. Tää oikeesti näkyy tosi positiivisesti myös tokossa missä se kyttääminen on helpottunu ja tänään ei kytänny yhtään. Hyvä rallyreenit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti