sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulun alla täyttä reeniä

Tänään oli jälleen kouluttajien reenit ja mekin mentiin kun ei ollu kisoja tänä viikonloppuna.Suunnitelma oli että tehdään pelkkää seuraamista ja merkeistä luopumista,  sillä näitä Kurttikin käski viime sunnuntaina reenata.

Merkkejä oli sitten hallinlattialla riittävästi ja hetihän Trip oli niissä silmällä kiinni. Sari huomautti että koira seuraa 10cm liian edessä eikä se välittäny mun pakotteista. Sarilla oli hyvä konsti tähän edistämiseen, joka tulee siis merkkien tuijottamisesta,  että laitan remmin jalkojen takaa ja kun koira makaa eteenpäin tekee ite itelleen pakotteen. Kun koira palaa oikeelle paikalle paine loppuu ja koiran on hyvä olla. Muutaman kerran makas vähän eenemmän mutta aika nopeesti hokas, että miten paine katoo. Saatiin hyviä pieniä  pätkiä aikaseks ja päästettiin koira autoon työstään kokemaansa.

Otettiin vielä toinen pätkä mikä aloitettiin ihan pelkällä kontaktilla häiriössä, tätä on tehty ihsn liian vähän viimeaikoina. Vaihdoin myös omaa käskystä enkä ensin hae kontaktia koiran nimellä vaan suoraa seuraa käskyllä. Alko pelittään varsin hyvin. 
Sitten otettiin taas seuraamista ja palkattiin muutaman askeleen pätkästä. Sitten todettiin että pidennetään palkattomuutta ja koira saa vaan suullisen kehun. Saatiin lopuks noin kolmen metrin pätkä erinomaista seuraamista ja sen päälle isot bileet. Kyllä se tästä lähtee ja saadaan seuraaminen kuntoon.
Seuraavaan kokeeseen on kuukausi aikaa joten hyvää aikaa työstää asia kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti