perjantai 18. lokakuuta 2013

Reeniä, reeniä

Kun saatiin viime sunnuntaina se ensimmäinen ykköstulos EVL:stä niin yllättäen on iskenyt kova kuume reenata tokoo =) Jännä juttu miten yksi onnistunut suoritus sytyttää.

Tiistaina olin Tampereen keskustassa parturissa niin aattelin että käytetään tilaisuus hyödyksi ja mennään reenaan jonnekkin uuteen paikkaan kun koirat oli mukana. Päädytttiin hotelli Rosendahlin parkkikselle. Mikään ideaali paikka se ei ollu reenata kun ei ollu kun asfalttiparkkiksia, mutta jotain pientä kuitenkin.

Ensin laitoin paikalleen Z:n merkit ja vein ohjatun kapulat paikalleen, mutta keskimmäisen kapulan paikalle matalan merkin.
Sitten otettiin seuraamista, niin että kierrettiin merkkejä ym, jotta saadaan silmää koulittua niistä irti, tätä reeniä saa aina tehdä. Hyvin kulki eikä tuijotellu merkkejä. Sitten otin Z:taa pelkällä seisomisella ja istumisella kun en viiti asfaltille laittaa maate kun menee niin nopeesti alas. Jäävien vinouksiin puututtiin ja samoin seuraamisen ennakointiin.

Kun alettiin ottaa ohjattua, koira ensin vähän oli hukassa että missä kapulat on, kun ne oli valmiina eikä viety tässä kohtaa erikseen. Mutta hyvin irtos molempiin suuntiin eikä ees koittanu käydä keskellä missä oli merkki. Tätä nyt hinkataan ennen seuraavaa koetta, että ei menetetä pisteitä tässä varmassa liikeessä.

Reenin jälkeen otettiin Leo matkaan ja tehtiin iltalenkki Pyynikillä, se oli kivaa vaihtelua meille kaikille.

Torstaina aamulla kokeilin sisällä tunnarissa tornia mikä on tähän asti tökkiny sillä Trip on jäätyny sen edessä kun ei oo halunnu rikkoo tornia. Mutta nyt se otti päältä oman ja sai isot kehut, sitten oma toiseen kerrokseen ja taas hieno ottaminen nyt tornia särkien mutta ei koske vieraisiin! Lopuks oma vielä ihan alimmaiseks ja nopeesti nousi sieltäkin eli jää on rikottu ja piiloteltuja voidaan tehdä! Lopuks vielä pitkää riviä eikä yhtään väärien maistelua!Torstaina oltiin Harrin reeneissä jälleen Lempäälässä, sillä Helinin Jari kauppas oman vuoronsa mulle keskiviikkona. Oli jälleen haasteellinen rata missä oli 28 estettä ja välissä oli ylipitkiä välejä ja sitten vähän nafteja välejä. Haastetta tässä radassa toi se, että täydestä vauhdista tuli stoppi ja sitten lähdettiin ihan vastakkaiseen suuntaan mistä oltiin tultu, joten kiihdyttelyjä sai reenata oikeen urakalla.

Jälleen tuli eteen mun ongelma eli jostain syystä en vielä kaikissa ohjauksissa luota Trippiin enkä myöskään omaan ohjaukseen. Trip on kuitenkin niin eritavalla ohjattava kuin Leo että tuntuu välillä epätodelliselta että koira irtoo niin hyvin ja tekee asioita niin pienillä merkeillä. Tähän vaan tarvii uskoo ja antaa palaa niin koirakin pääsee näyttään miten hyvä se oikeesti on.
Viimesellä pätkällä vedettiin koko rata läpi yhdellä virheellä niin sen jälkeen ei ollu reisissä enää ketään kotona, joten meidän viimenen reeni loppu siihen kun päästiin maaliin, mutta tehtiin hyvää työtä!
Kyllä ton eläimen kanssa on kiva harrastaa!


Tänään piilotin omaa röykkiön alle eikä sekään ollu ongelma! Jes mennään niin oikeeseen suuntaan tässä asiassa. Sitten oli tosi tihee kellotaulu ja sekin oli hieno. Lopuks tein kunnon pitkän rivin ja sitä toistettiin muutamaan kertaan ja aina tulee oikee. Aivan ihanaa kun toi haluaa ite tehdä toistoja eikä into lopu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti