tiistai 16. lokakuuta 2012

Tripin eka kontaktireeni

Tänään alko pitkään odotettu Tripin kontaktikurssi, kurssi on ProCaniksen kurssi Marian tiukassa valvonnassa, mutta järjestetään Lielahdessa joten paljon lähempänä kuin Mouhijärvi =)

Ensin Maria kerto miten opettaa kurssin aikana ja mikä on hänen ideologia kontaktien opettamiseen. Tykkään että painotetaan sitä, että kontaktit pitää olla kivoja ja ne vaatii kokoajan töitä että homma pysyy paketissa. Sitten myös painotetaan sitä, että koiran pitää itse tarjota oikeeta 2on2off asentoo eli sen täytyy itse olla aktiivinen. Ja myös se että ite pitää olla aina tehdä asiat samalla tavalla ollaan sitten reeneissä tai kisoissa eli jos pysäytetään reeneissä niin pysäytetään myös kisoissa. Pitää olla musta-valkonen!

Pieni Trip osaa jo paljon paremmin kontakteja kuin mitä osasin kuvitella, sillä mehän ollaan tehty niitä vaan ihan satunnaisesti eikä kovin monia toistoja. 
Meillä oli ns neljä pistettä missä sai tehdä hommia sillä aikaa kun Maria aina keskitty yhteen koirakkoon. Mahdollista oli tehdä keinun paukuttelua, A-esteen alastuloa, jumppapallolla tai puomin alastuloo. Puomin alastulo oli minipöydän päällä molemmat kontaktit eli kaks mahtu siihen kerralla.

Meidän kohdalla alotettiin A-esteeltä eli Maria halus nähdä miten sitä ollaan tehty, mä olin vähän myöhässä alussa oman käskytyksen kanssa, mutta onneks sai apuja =) Tripiltä jätettiin nopeesti ns välipalkka pois eli että syöttelen sitä 2on2off asennossa, vaan sille otettiin etupalkka mikä oli pallo ja sitä pidettiin hetki oikeessa asennossa ja sitten vapautettiin palkalle. Ekoilla kerroilla ei meinannu uskoo, että saa lähtee ilman välipalkkaa palkalle. Tehtiin tätä niin että olin vähän eri paikoissa ja hitto mun pieni koira oli loistava!
Itekseen tehtiin keinua ja hienosti Trip paukuttaa keinua ei yhtään haittaa pauke tai keinunta saa jopa olla vähän varovainen ettei loikkaa liian korkeelle keinulle =) Kun saa käskyn "keinu" se kääntää ittensä keinulle ja tulee oikeeseen asentoon eli aktiivisesti ite tarjoo oikeeta asiaa.

Trip teki myös tänään ekaa kertaa vähän jumppapalloo ja sehän oli jännä juttu kun paino jakautu varsin epätasasesti pallolle ja siinä joutu keskittyyn =) Ei tehty tätä paljoo, mutta pikkusen.

Marian kanssa sitten katottiin meidän puomia, mitä ei oo ihan kauheesti tehty. Hienosti teki sitä mutta huomattiin että kun tuli suoraan alas niin että seisoin puomin edessä ja etupalkkana oli pallo niin jäi silmällä kiinni palloon ja hiipi alas tai jäi sinne makaan käskyn saatuaan. Otettiin pallo pois ja laitettiin namit tilalle niin johan rupes omma pelittään! Sain seistä koiraan nähden takana tai sivulla yms ja hienosti tuli alas ja nopeesti. Ei välipalkkaa vaan suoraan namietupalkalle.

Nyt omaa reeniä ja viikon päästä uusiks!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti