sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Agikisat ja tokoreeniä

Eilen aamupäivästä otettiin suunta kohti Lietoo ja Leon agikisoja. On vierähtäny reilumpi aika sitten viime kisojen ja perjantaina koira kävi niin kuumana reeneissä että nappas mua taas käsille. No ehkä tämmöset reenit on sitten hyviä ennen kisoja, sillä tuloksena meillä oli kolme nollaa joista valitettavasti keskimmäinen rata meni 3,21s yliajalle, mutta rataprofiili oli sellanen että oon onnellinen että selvittiin siitä ilman virheitä. Tuomareina oli A ja C-radalla Johanna Würtrich eli "meidän oma" Wyffe ja B-radan tuomari oli Kati Wala. Nää kisat oli tuon seudun piirinmestaruudet ja ei ollenkaan paha että me oltiin pm-yhteistuloksissa sijalla 5. ei paha =)

Kisojen jälkeen nähtiin Aura ja koirat eli Ronda ja Prima yhdellä ulkoilualueella ja onneks sielä oli valaistu lenkki, sillä oli jo pimee kun me treffattiin. Koirilla meni hyvin yhteen ja reippaasti Prima jo jako hammasta jos pojat oli liian änkeviä =)
Tapaamisen jälkeen suuntasin koirien kanssa Somerolle Marikalle ja Kimmolle yöks, sillä tänään meillä oli sielä tottiskoulutus jossa kouluttajana oli Jaana Suominen.

Janalta tulikin sitten roppakaupalla hyviä neuvoja mun pienen turbokoiran kanssa tekemiseen. Mun täytyy nyt rauhottaa omaa tekemistäni kun tehdään kiertoja stopin tekemiseen ja antaa käsky paljon rauhallisemmin ja vähän vaativammin. Huomaamattani oon nostattanu koiraa ja kun se ei lähde kiertoon se jää pyöriin ja haukkuun. Nyt ensin läheltä kiertoja ja sitten matkaa pidemmäksi. Tehtiin stoppeja niin että Jaana piti koirasta kiinni ja kutsuin sitä nimellä ja tehtiin yliheittoina ja hämyn kautta stoppeja, hyvin pelittää.
Ruudussa otetaan käyttöön kosketusalusta ja ensin opetan alusta muualla kuin ruudussa. Tätä lähdetään työstään eteenpäin.
Noudoissa otetaan nyt ihan rauhassa ei yhtään heittonoutoo vaan niin että koira on perusasennossa annan sille kapulan ja otan etäisyyttä pyydän eteen ja pitoo jonka jälkeen irrotus -rauha ja palkka -rauha ja vapautus ja välillä siirto sivulle.
Kyllä tästä päivästä jäi paljon pohdittavaa, mutta onneks on pätevä koira =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti