sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Räsäsen koulutus

Eilen olin ensin aamun töissä ja siitä suoraan hakeen koiria ja kohti Mutalaa missä oli Riitta Räsäsen pitämä tokokoulutus ja näkökulmana oli tuomarin silmin eli mitä hän tuomarina haluaa nähdä ja miten korjataan asoita että päästään siihen ideaaliin suoritukseen. Harmikseni en voinu olla mukana aamusta asti, mutta päästiin onneks reenaamaan.

Tiesin että Waude käy kuumana kun suoraan kotoo/autosta nypästään se reeneihin ja näinhän siinä kävi. Mutta tehtiin ensin pieni pätkä seuruuta ja sitten tehtiin niin että Riitta tuli toiselle puolelle lähelle käveleen ja hän kommentoi kun ääntä tuli. Ensin W vähän ihmetteli toista ihmistä mutta ei se sitä pitkään ihmetelly ja saatiin tehtyä kivoja pätkiä.
Riitta tykästy W:n kovasti ja kehu miten hieno koira se on, toki kiva kuulla joltain tuomarilta, että näkee potentiaalin mun koirassa kunhan saadaan paketti kasaan =)
Sitten yllättävänä kommenttina Riitta heitti että kai oon hakenu W:n kanssa nuorten koirien tokorinkiin, nauroin sille että en kai nyt sentään näin keskeneräsen kanssa sinne hae, mutta se kannusti kovasti hakemaan kun sano että kyllä se pakettiin saadaan ja siitä tulee hieno tokokoira. Hän on kuulemma yks niistä joka päättää mitä koiria mukaan otetaan. Koko koulutuksen se siitä jutteli, joten eiköhän me sitten laiteta hakemus sisään ja katotaan olisko meillä mahdollisuuksia päästä mukaan.
Ruutua otettiin myös ja tässä kohtaa mulla aukes silmät että ruudussa oleva lätkä on asia mikä kiihdyttää koiraa. Se oikeen ryntää sille lätkälle ja alkaa läpsiin sitä ja riekkuun sen kanssa. Joten se otettiin sieltä pois.

Toisessa setissä otettiin ensin ison merkin kiertoa ja siinä oli kans vireen kanssa vähän tekemistä ja siirryttiin sen jälkeen takas ruudulle. Sielä tehtiin niin että käveltiin rauhassa yhdessä ruutuun ja käskytin sen seisoon ja siinä rauhallista silittelyä ja vähän nameja, poistuttiin sieltä rauhassa yhdessä. Välillä jätettiin W istuun lähtöpaikalle ja mä kävelin ruutuun ja W oli tosi rento ja hiljaa ja reenin edetessä se rentoutu kokoajan enemmän. Saatiin tällä systeemillä hyviä toistoja ja hyvää rauhaa tekemiseen. Sitten lähdettiin vaan käveleen kentälle ja juteltiin Riitan kanssa niin että koira kulki meidän välissä ja haettiin hiljasuutta ja rentoutta ja päästiin meidän tavotteeseen. Lopulta kun pysähdyttiin jutteleen niin W jopa alko nojaileen Riitan jalkaan eli rentoutu tosi hyvin. Reenin päätteeks käveltiin rauhassa autoon ja koiralle sinne nameja ei yhtään lelulla leikkimistä vaan pidetään se sama rauha mikä oli kentällä.
Puhuttiin että tokoreeneistä otetaan lelut pois ja palkkana vaan silittely ja nami, mä en saa yhtään huitoo käsillä vaan kädet ihan hiljaa ja ääni tosi rauhallinen eikä mitään äänen nousuja. Ollaan mahdollisimman "zen" ja sillä mennään eteenpäin.

Vaikka Riitta oli sitä mieltä että hän ei oikeen antanu ekan setin jälkeen meille mitään, niin kyllähän se anto paljon ja ite näin muutoksia koirassa mitä tuli reenin aikana. Aivan ihana saada taas ulkopuolisen näkemystä meidän tekemiseen ja kommenttia miten edetä tästä eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti