keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Reeniä, reeniä....

Poikien kanssa on nyt reenattu vähän tiiviimpään tahtiin.

Sunnuntaina mentiin hallille ihan vain tottisteleen, välillä tarvii tätäkin lajia reenata =)
Waude opetteli kosketusalustan ja sitten myös menemään alustalle ruutunauhojen sisälle. Ja se oli vasta jännää kun oli turkoosi nauha ja punaset tötteröt.. toi pieni koira kyllä keksii aina uusista asioista aina jotain hassuteltavaa. No jumpattiin aihetta kunnolla ja toki tuli taas aika moista ääntelyä, mutta näinhän se tekee kun on jokin uus ja jännittävä asia esillä.

Tripille tein ruutua myös niin että lähetin sitä alustalle ja siitä ruutuun, sen kanssa ei vielä kesän jälkeen oo reenattu tyhjään lähettämistä. Toki se jo kokemuksesta tietää että ensin juostaan eteen ennenkö pääsee ruutuun, mutta kun merkki puuttuu niin tarviihan tätäkin reenata. Ja onhan se 10m yllättävän pitkä matka noin tyhjään lähtee. Tein myös pelkkää alustalle lähetystä niin että alusta oli ruudun lähellä että siitä tuli häiriöö ja muutaman kerran lankes koira ansaan.

Wauden kanssa otin vielä ekaa kertaa lankkuhyppyä, mutta eihän se taas ollu mikään ongelma sen mielestä, toki onhan se tehny muuria agissa joten eihän toi siitä sinänsä eroo kun ei siitäkään läpi näe.

Maanantaina käytiin aamusta hallilla aksaamassa. Tripin ohjelmaan kuulu a-jumppa, mulla oli vaan ainoostaan kaks mustekalaa, joten sain vain yhden bumberin alastulolle, mutta se oli ihan hyvä. Sain sitä mallattua about oikeelle korkeudelle, että osuu alastulolle. Toki muutama pummi tuli matkaan mutta se on normaalia.
Reenasin Tripin kanssa myös rallyn käännöksiä ja oikeella seuraamista sekä istumisia mitä pummi viime kokeessa. Koehan on tulevana lauantaina taas edessä.

Waude sai tehdä pientä rataa ja sillä oli taas kivaa, leluja oli lattia jälleen täynnä mikä ensin muka hämäs sitä ja niitä piti käydä napsimassa. Mutta hyvin keskitty lopulta hommaan. Toisella kierroksella tehtiin hyppy-rengas-hyppy sillä rengasta on tehty vaan yksittäisenä tai sitten ensimmäisenä esteenä mutta ei vielä näin vauhdista. Vielä ei toki joka kerta oo ihan varmaa että kuinka siitä pitää tulla ja välillä viime hetkellä kiertää kun jännittää, mutta se on ihan normaalia tässä kohtaa. Kiva agikoira siitä kyllä tulee, sen hyppy on tosi elastinen ja pehmee, ihan kuin kissalla.

Tiistaina mun iltavuoron jälkeen mentiin vielä hallille kun sielä oli Selkämään Kati pitämässä tokoreenejä. Halusin että katotaan tota Wauden ääntelyä ja Kati totes että se ei kykene kaikin ajoin lukeen Waudee että mistä se vinkuminen tulee, onko vaan vuotamista vai oikeesti jotain jännittämistä. Kysy myös että onko kova ja totesin että onhan se kuten sen on huomannu jo pennusta asti... Haastetta sen kanssa tulee oleen ja tottis ei tuu helpolla, mutta tehdään se sitten vaikeen kautta, ompa itelle haastetta. Kun se alkaa oikeen komentaan niin mun pitää olla vaan mahdollisimman rauhallinen, mikä toki välillä on vaikeeta kun se oikeen alkaa raivoon, mutta ton kanssa ei kovalla pärjää vaan sitä on vietävä pehmeesti mutta todella mustavalkosesti sen kanssa pitää olla. Kotona oon nyt kans kiinnittäny vielä enemmän huomioo ääntelyyn ja se on nyt totaali no. Sitten kun kajahti kerran käskyhaukku W joutu jäähylle eli se laitettiin makaan toiselle reunalle hallia ja me mentiin toiselle reunalle. Sielä sitten piippaili aikansa kunnes rentoutu ja sitä pääsi palkkaan.
Hiljentymisen jälkeen tehtiin seuraamista ja Kati sano että se on tosi hämmentyneen näkönen, ihan kun ei ymmärtäis mitä siltä halutaan, tää saatto johtua siitä ihmismäärästä mikä hallissa oli sillä ei olla pahemmin reenattu ryhmäreeneissä, mun vika. Tehtiin seuruuta ihan muutama askel imuttamalla ja sitten palkka hyvin flekusti maahan sille jalkojen eteen ja siitä suoraan jatkettiin aina muutama askel kerrallaan. Jos tuli ääntä niin siitä huomautettiin suullisesti ja alotettiin alusta. Tosi hyvin toimi reeni.
Sitten otettiin muutama hyppy niin että Kati antoi namin ja W oli ihan hämmentyny että joku muu anto nameja =) Otti kyllä namin mutta sitten tuli sieltä ilman käskyä mutta täysin hiljaa ja teki hienon luoksetulon, joten annettiin sen tehdä näin. Teki muutaman hyvän toiston ja siihen oli hieno lopettaa tämä reeni.

Keskiviikkona oli normaalit agireenit Tripillä tiedossa ja hyvät reenit olikin vaikka ei päästy jumppaan a:ta mutta tarvii sitä käydä tässä vielä ennen kisoja reenaamassa.
Waude teki muutamaa estettä eli tehtiin vähän ohjauskuvioo ja kyllä siinä vauhtia on ihan kunnolla, varmasti hyvä agikoira tulee.
Tein vielä sitä rauhottumista kun oma reeniporukka tuli paikalle ja samaa seuraamista kuin tiistain reeneissä. Kun jouduin laittaan sen jäähylle käskin reeniporukan tulla käveleen rataa että se saa häiriöö ympärillä pyörivistä ihmisistä. Ja kun oli nätisti tein taas vähän seuraamista ja jos ääntely alko niin takasin maahan. Lopulta oli täysin hiljaa ja siitä silittelin sitä ja vein pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti