keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Paimennusta

Viime viikon torstaina mentiin jälleen Kaislalle paimentaan ja mentiin isolle pellolle. Kaisla otti mukaan muutamia merkkejä että saatiin merkattua portit sillä ajettiin ykkösen rataa ilman häkkiä, kun sitä Kaisla ei jostain syystä halunnu raahata pellolle =)

Haut oli tosi hienoja, niissä ei ollu kummassakaan suunnassa mitään ongelmaa! Hiukan oli ekassa maahanmenossa välillä korvat tukossa mutta toisella yleensä kuitenkin meni maahan. Ja nyt onnistu heti haun päässä ottaa flänkki oikeelle ja puskee lampaita sivusta, mikä ei viimeks pienemmällä pellolla onnistunu millään.
Tolpan kierron jälkeen oltiin tehty vähän turhan haastava lähtö ekalle portille kun haku oli vasemmalta sillä ekalle portille lähdettiin 180 astetta takaspäin, ja tässä meillä lähtö tökki. Lampaat paino tolpalta oikeelle ja sitten kun Tripin laitto painaan niitä linjalle niin työnsi lampaat mun syliin. Pakko myöntää että vähän hermo meni vaikka koitin itteeni hillitä...

Sitten tyhmä tein yhdessä kohtaa sen että otin kepin käteen ja sillä joudin kerran kopauttaan maahan niin Trip lähti kuuta kiertävälle radalle eli sen kanssa ei vaan voi ottaa keppiä käteen tai sitten sen tarvis olla joku lilliputti keppi. Heitin sitten kepin meneen ja tein peruskuljetusta niin homma palautu normaaliks. Muutenkin lampaat tykkäs herkutella hyvässä apilapellossa ja kävivät vähän raskaiks poispäin ajossa, mutta kun otti pätkän peruskuljetusta missä olivat liukkaita ja siitä vaihto poispäin ajoon niin taas lampaat toimi.

Kotiin kuljetuksessa oli tarkotus käyttää Trippiä kun Lotta puree noissa tilanteissa aika herkästi. Tyhmä olin kun lähestyttiin mun autoo mistä oli tarkotus ottaa Waude mukaan niin laitoin Tripin vasemman kautta eli ahtaasta tilasta ja eihän se menny sinne vielä kun aloin kirittään. Fiksumpaa olis ollu laittaa sen oikeen kautta kun siinä oli peltoo, mutta olin tyhmä. Lampaat otti kauheen vauhdin ja suoraan tielle ja ne tulee siihen kuolleesta kulmasta ja kuultiin että perältä tulee auto... Sitten kuulu kova jarrutus sillä auto ajo varsin lujaa, mutta onneks yhtään törmäyksen ääntä ei kuulunu ja auto lähti meneen ennenkö päästiin sinne, joten ehkä ne vaan sai sydärin ja jatkovat matkaa. Oltiin varmoja että lampaat on jossain huitsin nevadassa mutta onneks ne oli jääny yhdelle sänkipellolle. Siitä ne vietiin pellolle muiden kanssa.

Käytiin hakeen vettä lampaille ja kun täytettiin vesiastiaa kaikki koirat Waude mukaan lukien tuli pellolle. Se oli taas tosi hieno kun sai ite työstää lampaita sillä ei painanu niitä liikaa vaan laitto maaten aina kun meinas olla liikaa painetta. Sitten nauroin Kaislalle että milläs saadaan se kiinni eli ei millään. Kaisla heitti villinä että mitä jos se häkittää ne niin saadaan ne kiinni, no tätähän lähdettiin testaan. Ensin saatiin noin puolet häkkiin ja puolet ohi ja mietin että mitäs sitten kun mitään käskylä W ei osaa. Mutta kun lähdin vastapuolelta käveleen kohti W lähti ajaan lampaita portille ja siitä siirryin portille ja autoin koiraa ajaan loput häkkiin. Hitto se onnistu! Pieni koira 4kk teki häkityksen! Sitten siitä Kaisla sai sen napattua kiinni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti