tiistai 6. syyskuuta 2016

PAIM1 PPR1

Perjantaina aamusta suunnattiin Somerolle missä oli tiedossa kolme paimennuksen täyteistä päivää. Tuomarina toimi ruotsalainen Sven ja päätuomari tuli Ahvenanmaalta ja oli Berit, he takas että kielikylpyä oli tiedossa sekä ruotisiksi että englanniksi.

Aamu aloitettiin toki kisaamalla ja kolmosluokka alotti ja mä hoidin hommia lähtövarikolla. Varikkohomma on kivaa kun sielä tehdään hommia porukalla ja sielä oppii paljon lampaiden käsittelystä ja lampaiden toiminnasta. Ja toki sielä on aitiopaikalla kattomassa kisoja, sielä kun näkee hyvin nostot ja muutenkin kuljetusta ja muutenkin koko kisan eri vinkkelistä.

Kakkosluokassa olin myös lähtövarikolla ja nyt saatiin piileksiä pienen pusikon takana, mutta hyvin sieltäkin kisatapahtumia näki ja  tiimillä hoidettiin lampaat tolppakoirille ja kisat pyöri kivasti läpi.

Sitten olikin aika kisata ite Tripin kanssa ykkösluokassa ja hiukan arvelutti että kumman kautta laitan hakuun sillä oikeella puolen oli pari porttia sekä karheikko ja vasemmalla enemmän tilaa eikä mitään esteitä. Päädyin sitten laittaan vasemmalta ja se tuntu olevan virhe, sillä jostain syystä Trip oli epävarma kaarella ja sitä sai käskyttää useempaan otteeseen että sen sai perilleasti. Hausta ropisi pois 8 pistettä joten käteen jäi vaan 12p. Muutenkin pisteitä katos nostosta ja kuljetuksesta joten ajopisteitä tuli vaan 27. Kuljetuksessa otin poispäinajon jälkeen peruskuljetuksella tehtiin kaksi viimeistä väliä ja häkille kerkesin ajoissa ennen lampaita ja saatiin ne suoraan häkkiin nätisti. Trip oli tapansa mukaan rauhallinen häkissä ja kiersi nätisti lampaiden taakse ja saatiin ne sievästi pois häkistä ja sen jälkeen haltuun ja molemmat häkityspisteet oli täydet 10p. Tuloksena kaikkiaan 69p ja PPR1 oli plakkarissa, toki hiukan karhensi että typerien virheiden takia jäi PAIM1 yhden pisteen päähän.... No lauantaina uus yritys edessä.

Kisojen jälkeen käytiin vielä vähän reenaamassa kaaria ja Merjan kanssa tehtiin parit ja tässäkin vasen tökki, mutta oikee meni nätisti ja Marikan kanssa puhuttiin että lauantaina laitan sitten oikeelta. Oli kiva kattella illalla kun Sven, tuomari, reenas omalla koiralla ja testas lauantain radalla olevaa avohäkkiä ja muutaman yrityksen jälkeen totes että ompa hankala ja se vaihdettiin rännitykseen.
Kaislan kanssa käytiin vielä kaupassa ja pitihän sitä koulari kuohari ostaa ja sitä nautittiin illalla =)

Lauantaina olin Svenin sihteeri kolmos ja kakkosluokassa ja sieltä pääsi aitiopaikalta katteleen kisojan tuomarin silmin ja kuunteleen mitä he Beritin kanssa jutteli suorituksista ja kyseleen omaa mieltä askarruttavia asioita. Siinä oppi että missä tempossa lampaita pitäisi tuoda tolpalta, että mitä tuomari arvosti ja miltä se näytti siihen suuntaan heidän näkövinkkelistä. Varsin kiva ja opettavainen päivä.

Sitten oli taas oma vuoro lopulta kisata ja jos perjantaina kisattiin auringossa niin nyt saatiin kisata pienessä vesisateessa.
Laitoin hakukaarelle oikeelta ja ei mitään ongelmaa, Trip meni kauniisti loppuun ja stoppasin sen ajoissa ja ajatin vielä vähän oikeelle ennen nostoo, nyt oli pisteetkin paremmat kun saatiin hausta 18p. Kaikkiaan ajopisteitä kerty 40, vaikka tolpalla sössin ja yks lammas pääsi tolpan väärälle puolen, mutta korjattiin tilanne.

Kuljetukset meni kivasti ja koira oli hyvin kuulolla. Häkityksessä sössäsin taas ja yks livahti portin ohi ja tästä saatiin 4p vähennystä. Koira oli taas rauhallinen häkissä ja nätti siirtyminen tasapainoon, poisotosta oli napattu piste joten siitä 9p ja saatiin eläimet jälleen haltuun. Tänään pisteitä kaikkiaan 76p ja saatiin tittelit PAIM1 ja PPR1!!!
En olis uskonu että saadaan nää tittelit meidän neljännestä ja viidennestä kisasta, mutta näin voi näemmä käydä =)

Toivottavasti ens kesäks saatais oma reenipaikka niin pääsis molemmat pojat tässäkin lajissa eteenpäin, mutta katotaan miten kuviot etenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti